Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 18. februar 2003 kl 23.20 Jaga

Det siste prosjektet

Richard Kimble hjelper en døende mann med å fullføre sitt siste, store prosjekt i kveldens episode av spenningsserien ”Jaga”.

I en liten by i Texas jobber Kimble på en søppelplass, der han blir kjent med en lokal entreprenør. Mannen samler på de merkeligste reservedeler og tilbyr Kimble jobb. Han vil at han skal hjelpe ham med å bygge ”noe”, men hva det er, vil han ikke fortelle. Snart går det opp for Kimble at mannen ikke har lenge igjen å leve.

Samtidig blir Kimbles hvileløse forfølger, politiførstebetjent Gerard, tvunget til å reise hjem til familien i Arizona. To av hans kolleger, Eve og Eddie, får i oppdrag å følge opp de ferskeste sporene etter den etterlyste mannen. Et av dem fører til Texas-byen der Kimble befinner seg…

Om serien
”Jaget” (The Fugitive) var en populær spenningsserie i USA på 60-tallet og ble også en stor filmsuksess i 1993 med Harrison Ford i hovedrollen. NRK1 sender nå en forrykende amerikansk nyinnspilling. Her spiller Tim Daly legen som blir uskyldig dømt for drapet på sin kone.

Dr. Richard Kimble er en dyktig kirurg og kjærlig ektemann som en dag kommer hjem fra jobben og finner sin kone i en blodpøl. Han blir dømt for drap, men greier å rømme. Snart er han på flukt over hele det amerikanske kontinentet, mens politiførstebetjent Philip Gerard (Mykelti Williamson) jakter på ham døgnet rundt. Samtidig kjemper Kimble desperat for å finne den virkelige morderen (Stephen Lang), en enarmet mann som kom stormende ut fra huset da Kimble fant sin døende kone.

Amerikansk spenningsserie
Originaltittel: The Fugitive
Warner Bros. Television Production, 2000
I hovedrollene Tim Daly, Mykelti Williamson og Stephen Lang
Pressekontakt: Helene Amlie, 23 04 77 51