Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 søndag 1. januar 2012 kl 14.40 Nobels fredspriskonsert 2011

Musikalsk hyllest


Fredspriskonserten sendes direkte fra Oslo Spektrum lørdag kveld. Artister fra hele verden deltar på konserten.

Årets konsert vil hedre prisvinnerne Ellen Johnson Sirleaf, Leymah Gbowee og Tawakkol Karman for hva Den Norske Nobelkomité kaller "deres ikke‐voldelige kamp for sikkerheten til kvinner, og for kvinners rettigheter til full deltakelse i fredsbyggende arbeid. "

Årets utvalgte
Skuespillerne Helen Mirren og Rosario Dawson skal lede festforestillingen og kommer til å introdusere et internasjonalt stjernelag av artister.

Helen Mirren er en av verdens mest kjente og respekterte skuespillere med karriere fra scene, film og TV. Den britiske skuespilleren har vunnet en rekke priser for sine rolletolkninger, bl.a. Oscar i 2007 for sin innsats i The Queen. Helen Mirren ble utnevnt til Dame av det britiske imperium i 2003.

Amerikanske Rosario Dawson debuterte som filmskuespiller i "Kids" og har etter det vært å se i blant andre "Men in Black 2", "The 25th hour", "Sin City", "Eagle eye" og "Unstoppable". Hun har ikke bare fått mye ros for sine mange hovedroller, men også for sitt arbeid med en rekke ungdomsorganisasjoner. Videre har hun bidratt til å registrere mer enn 35 000 stemmeberettigede i USA.

Nobelprisvinnerne har personlig valgt artister til årets konsert. Leymah Gbowee ønsker Angelique Kidjo. Ellen Johnson Sirleaf ønsker Miatta Fahnbulleh og Tawakkol Karman ønsker Ahmed Fathi.

På konserten opptrer i tillegg følgende artister:
Evanescence, Sugarland, David Gray, Jill Scott, Janelle Monáe, Matthew Morrison, Ellie Goulding, Jarle Bernhoft og World Youth Choir.

I 17 år har Nobels Fredspriskonsert blitt arrangert som en musikalsk feiring til ære for Nobels
Fredsprisvinnere. Konserten kringkastes til et globalt publikum og når ut til potensielt 350 millioner husstander i mellom 80 og 120 land.

Konserten arrangeres av Den Norske Nobelkomite til ære for fredsprisvinnerne. Den har de siste årene blitt holdt i hovedstadens storstue, Oslo Spektrum, og blir kringkastet til 120 land.

nobelpeaceprizeconcert.no

Norsk produksjon, 2011
Produksjon: Dinamo Story AS
Pressekontakt: Aesha Ullah, aesha.ullah@nrk.no. tlf: 414 52 326 / 23 04 92 82
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900 info@nrk.no


LENKER
  • nobelpeaceprizeconcert.no