Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 søndag 23. mai 2010 kl 18.30 Stephen Fry - manisk depressiv

Fanget i sinnets berg- og dalbane

Den britiske skuespilleren Stephen Fry står fram som manisk depressiv sammen med flere andre lidelsesfeller. (Foto: RDF Int.)
Den britiske skuespilleren Stephen Fry står fram som manisk depressiv sammen med flere andre lidelsesfeller. (Foto: RDF Int.)
Stephen Fry er revystjerne, forfatter, skuespiller, humorist, spaltist, filmmaker og tv-personlighet. I denne dokumentaren i to deler står han fram som manisk depressiv sammen med flere andre lidelsesfeller. Filmen mottok en Emmy 2007.

Fry er kjent for sine roller i "Sorte orm" mot Rowan Atkinson og fra tittelrollen som Oscar Wilde i filmen om den irske forfatteren ("Wilde").

Innenfor de såkalte kreative yrkesgruppene finnes flere manisk-depressive enn i andre yrker. I dokuementaren står Fry fram som programleder med seg selv som eksempel.

Lite snakket om
Med seg har Fry både filmstjerner og "vanlige" mennesker. Han påpeker at de fleste av oss kjenner til noen som lider av manisk depresjon. Men sykdommen blir lite snakket om og det skorter på kunnskap om den.

I programmet forsøker han å kartlegge årsaker og behandlingsmetoder for en sykdom som anslås å ramme så mye som to prosent av befolkningen.

Programmet er sendt tidligere.


Britisk dokumentar i to deler (2007)
Originaltittel: Stephen Fry: The Secret Life of a Manic Depressive (1)
Produsert av: RDF International
Kontaktadresse for presse: presse@nrk.no
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900, mail: info@nrk.no