Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 7. juli 2010 kl 20.30 Musikkfest for Mahler

Direkte fra Kaliste


En av verdens største komponister gjennom tidene, Gustav Mahler, feires over hele verden på sin 150 årsdag. I en direktesending i norsk regi, sender NRK en utendørs festkonsert.

Den verdenskjente komponisten og dirigenten, Gustav Mahler, ble født i Kaliste i Tsjekkia, som da lå i Østerrike. Kaliste har ikke en egen stor konsertsal. Derfor har tjekkisk tv bygget opp en scene for anledningen, og sammen med norske tv-folk blir det musikalsk feiring for tsjekkere og nordmenn denne dagen. Konserten skal siden sendes i Frankrike og Japan.

Kjent tv-regissør
Det er Stein-Roger Bull som hadde ideen til konserten, og han står også for regien. Det er nok mange som gjenkjenner navnet fra andre store tv-arrangement, ikke minst fra de årlige Holmenkollkonsertene.

Oppstandelsen
Mahlers andre symphoni, Auferstehung, står som programmets åpning og avslutning. I mellom får vi høre svenske Anne Sofie von Otter (mezzosopran), amerikanske Thomas Hampson(baryton) og norske Marita K. Sølberg (sopran) synge seks av komponistens kjente sanger. Det er Mahler Chamber Orchestra under ledelse av Manfred Honeck som spiller.


Samproduksjon med Nordisk film 2010
Regi: Stein-Roger Bull
Prosjektleder: Arild Erikstad
Pressekontakt: Sidsel Mundal, 414 52 326 / 23 04 92 82
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900