Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 8. januar 2002 kl 22.00 Brennpunkt: Brennpunkt: De endeløse nettene

Ny redaktør på plass

Per Anders Johansen er ansatt som ny redaktør i Brennpunkt. (NRK-foto: Ole Kaland)
Per Anders Johansen er ansatt som ny redaktør i Brennpunkt. (NRK-foto: Ole Kaland)
Brennpunkt starter det nye året med programmet ”De endeløse nettene” som handler om Kjersti Myhr som går nattevakt. Det gjør de også med den nyansatte redaktøren Per Anders Johansen på plass. Programmet har i tillegg fått ny vignett som vi får premieren på i kveld.

Aftenposten-journalisten Per Anders Johansen (37) er ansatt som ny redaktør for Brennpunkt. Han tar dermed over etter Alf R. Jacobsen som hadde stillingen i fem år. Fra juni og ut 2001 har redaksjonsleder Vibeke Haug fungert som konstituert redaktør. Det var sju søkere til jobben.

- Vi er glade for å få Johansen med på laget, og vi føler oss trygge på at Brennpunkt vil bli ytterligere styrket etter dette, sier programsjef for Fakta, Per Arne Kalbakk.

Johansen forteller at det er vanskelig for ham å si om folk vil merke noen forskjell på Brennpunkt når han tar over roret, men han synes enkelte stoffområder har fått veldig mye oppmerksomhet i media.

- Vi kommer til å grave videre. En rekke temaer som hemmelige tjenester, finansstoff, børs- og krimstoff er overdekket. Helse, skole og utenriksstoff er underdekket, sier Johansen.

Om Per Anders Johansen
Per Anders Johansen kommer fra stilling som journalist i politisk avdeling i Aftenposten hvor han har arbeidet siden 1997. Han har tidligere også arbeidet i NRK Dagsnytt og i Dagsrevyen. Johansen har hovedfag i statsvitenskap ved Universitetet i Oslo og George Washington University. Han fikk i 1993 SKUP-prisen og fikk også SKUP-diplomer i 1994 og i 1995.

Om kveldens program
Kjersti Myhr går 10 timer i mørket med ansvaret for 32 mennesker. Det er alltid noen som ikke sover om natten og som ringer etter hjelp for å få kontakt.

Trygve har en alvorlig lungesykdom og kan bare kommunisere med en slags skrivemaskin når han trenger hjelp. Barbro vandrer i korridorene og vil bare ut. Magnhild er stadig sulten. Og så er det Lydia. Hun er over 90 år og har vært der så lenge Kjersti kan huske. De har fått et spesielt forhold opp gjennom årene, men det vil snart ta slutt….

Utfordringene er mange og krevende. Vil Kjersti klare å takle situasjonene også denne natten?

Nært og avslørende får Kjersti oss til å skjønne hva det betyr å være hjelpepleier på et sykehjem - i de endeløse nettene.

Dette er en dokumentar som uvegerlig vil brenne seg fast i tankene.


NRK Fakta
Egenprodusert dokumentar
Regi: Nader Izadpanah
Redaktør: Per Anders Johansen,
Pressekontakt: Magne Hansen, 23 04 90 00

Bilde
Per Anders Johansen er ansatt som ny redaktør i Brennpunkt. (NRK-foto: Ole Kaland)