Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 29. september 2001 kl 20.20 Den store klassefesten

Sportslige øvelser hos Dan Børge

Dan Børge Akerø med Bente Skari og Jan Åge Fjørtoft (NRK-foto: Ole Kaland)
Dan Børge Akerø med Bente Skari og Jan Åge Fjørtoft (NRK-foto: Ole Kaland)
I kveld møtes to av våre mest profilerte idrettsutøvere til klassemoro i studio på Marienlyst. Bente Skari er Norges fremste kvinnelige skiløper, og Jan Åge Fjørtoft har visst å gjøre seg gjeldende på fotballbanen både i Tyskland og her hjemme. Bente tok artium ved Bjertnes videregående skole i Nittedal i 1991, og Jan Åge tok sin eksamen ved Ulstein vidaregåande skule i 1986.

Bente Skari er 29 år, og har eksamen i allmennfag med bedriftsøkonomi. Hun er gift med Geir Skari og bor i Nittedal. Som langrennsløper har hun tre individuelle VM-gull, to VM-sølv i stafett, olympisk sølv i stafett, olympisk bronse individuelt, 11 NM-gull og 21 world cup-seire. Nå trener hun til Olympiske leker i Salt Lake City, og sammen med Thomas Alsgaard er Bente blant profilene det amerikanske tv-selskapet NBC har plukket ut for å lage godt stoff i forbindelse med olympiaden.

Jan Åge Fjørtoft er 34 år og fra Gursken på Sunnmøre. Som fotballspiller har han gitt norske fans mange store stunder, og som proffspiller i Frankfurt fikk han kultstatus. Da ”Fjøra” reiste hjem igjen og begynte på Stabæk, kom 100 tilreisende Eintracht-fans for å se idolet spille. Jan Åge har nemlig et større navn i Frankfurt enn de fleste her hjemme aner. Den frittalende sunnmøringen fikk en strålende avskjed etter sin siste kamp for laget, og det er ingen hemmelighet at tyskerne ønsker ham hjertelig velkommen tilbake. Jan Åges planer er imidlertid først å ta trenerutdannelse i gamlelandet.

Egenprodusert underholdning
Programleder Dan Børge Akerø
Prosjektleder Kerstin Asplund
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83

Bilder
1. Dan Børge Akerø med Bente Skari og Jan Åge Fjørtoft (NRK-foto: Ole Kaland)
2. Bente Skari og Jan Åge Fjørtoft (NRK-foto: Ole Kaland)
3. Fotballen er rund, også i Gursken. Her er Jan Åge sammen med unge slektninger. (NRK-foto:Ole Kaland)
4. Tre idrettsvenninner: Sara Hausmann, håndballspiller på Bækkelaget, Hanne Staff, orienteringsløper og Bente Skari, olympisk håp… (NRK-foto: Ole Kaland)