Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 15. juni 2013 kl 21.40 The Spice Girls - Viva Forever

Girl Power!


De ble det mest suksessfulle bandet i Storbritannia siden The Beatles – og de var kvinner. Spice Girls dominerte verden i et helt tiår, og satte standarden for den moderne popkulturen.

Fra sekundet Spice Girls eksploderte på den britiske musikkscenen på midten av 90-tallet, ble Posh, Scary, Sporty, Baby og Ginger fem av de mest kjente ansiktene i verden.

I løpet av få år solgte Spice Girls over 80 millioner album og singler. Debutalbumet «Spice» solgte over i 23 millioner verden rundt, og gikk inn i historien som det mest solgte albumet av en kvinnelig gruppe noensinne.

Verdenskvinnedømme
Med ekstrem forretningssans utviklet gruppen seg raskt til å bli blant verdens største kommersielle suksesser. Det skjedde gjennom blant annet filmen «Spice World» (1997), utallige reklamekontrakter, og ikke minst deres egne produkter som listet alt fra Barbie-dukker og kameraer til matbokser og snacks.

Spice Girls gikk dermed fra å være artister til å bli ikoner for populærkulturen, med en innflytelse som definerte hele tiåret. Deres suksess banet veien for kvinnelige popgrupper i fremtiden, og satte lista rekordhøyt.

Om dokumentaren
Etter sin enorme suksess med musikk, film og nå senest en musikal i London, får vi høre Spice Girls-jentenes historie. Detaljer om deres ambisjoner, samarbeid og musikk blir avdekket.

Programmet inneholder eksklusive intervjuer med alle fem og deres nærmeste. Vi får høre historiene bak deres største hits som Wannabe, Who Do You Think You Are, Too much og Stop – og deres egne erfaringer og minner.

Britisk musikkdokumentar (2012)
Originaltittel: Viva Forever – The Spice Girls' Story
Produksjon: Burning Bright og Judy Craymer for ITV
Distribusjon BBC Worldwide
Pressekontakt: Beatriz Rivera, 906 21 735
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, 815 65 900