Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 7. juni 2003 kl 23.40 Nattkino: Nattkino: Felles skjebne - felles trøst?

Fire kvinneskjebner

I lørdagens nattkino
I lørdagens nattkino "Felles skjebne, felles trøst" møter vi Dinny (Catherine McClements) som venter barn med Saresh (Ramon Tikaram). (Foto: Granada Television)
Fire kvinner blir kjent med hverandre på sykehuset der de deler rom. De er helt forskjellige typer, men har én fellesnevner: et problematisk svangerskap der babyen må være under oppsyn av leger døgnet rundt.

I løpet av den tiden de må være på sykehuset, kommer de vordende mødrene nært innpå hverandre. Det viser seg at de har mer til felles; forholdet til barnefedrene er temmelig haltende.

Kvinner med håpløse menn
Dinny har prøvd å bli gravid lenge. Hun har hatt fire aborter, og nå venter hun barn igjen. Denne gangen tar hun og ektemannen Saresh sine forholdsregler, og Dinny blir innlagt på sykehus hvor hun skal være inntil faren for en ny abort er over. Dinny er en vampete og kunstnerisk dame med sterk personlighet, og forholdet til den sjarmerende Saresh er enten svart eller hvitt. Saresh glimrer etter hvert med sitt fravær, og etterlater en rasende Dinny på sykehuset.

Diana lever i et lesbisk forhold med Eloise. De har ønsket seg barn, og Diana har klart å bli gravid med en bekjent. Nå venter hun tvillinger, og gjennomgår sitt livs største krise når det viser seg at det er fare på ferde for den ene babyen. Samtidig kommer hennes gamle foreldre på besøk, og Diana må omsider fortelle dem hvem Eloise egentlig er.

Josie er gravid med sitt fjerde barn, et barn som slett ikke er planlagt. Hennes arbeidsledige ektemann har stukket av, og de tre barna deres er blitt tatt i forvaring av barnevernet. Likevel er Josie den som klarer å holde humøret oppe blant kvinnene på rommet.

Antoinette er den rake motsetning av de tre andre. Hun er en elegant og velpleid rikmannsfrue som mottar den ene buketten etter den andre fra sin mann. Men mannen selv dukker ikke opp, han er i Sveits for å hale i land en viktig kontrakt. Til tross for de vakre blomstene, skjønner snart de andre jentene at Antoinette er dypt ulykkelig.

Australsk spillefilm fra 2000
Originaltittel: Waiting at the Royal
Regi: Glenda Hambley
I rollene: Catherine McClements, Noni Hazelhurst, Josephine Byrnes, Jo Kennedy, Glynia Angell, Ramon Tikaram
Pressekontakt: Hilde Ljøen, tlf. 23 04 72 36