Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 søndag 14. juni 2009 kl 19.30 Flyttefeber - en ny start

Fra himmel til helvete på 20 sekunder

Raymond Løvholm og Christina Tvenge mistet alt i brann, og nå er de på vei til en ny start i nytt hjem. (Foto: NRK / Jørn Veberg)
Raymond Løvholm og Christina Tvenge mistet alt i brann, og nå er de på vei til en ny start i nytt hjem. (Foto: NRK / Jørn Veberg)
Christina og Raymond og deres fire barn har opplevd noe av det de fleste frykter aller mest. De har mistet alt de eier i brann, og nå må familien starte livet på nytt i et helt nytt hjem.

Selv om de er en familie på seks, er flyttelasset til Raymond, Christina og barna Viktor, Daniel, Maiken og Joacim mindre enn de fleste flyttelass i Norge. Alt de har igjen av eiendeler etter brannen får plass i et par plastposer og noen kofferter. Dette er mindre enn det familien vanligvis pakker når de reiser på ferie.

Flyttingen til et nytt hjem markerer at det nå er tid for en ny start etter den dramatiske brannen. Men familien må starte helt på scratch og absolutt alt de trenger må kjøpes inn på nytt.

Til min dauan dag
Gudrun trives i omsorgsboligen, og livet er blitt mye enklere etter at hun flyttet dit. Det er nok av aktiviteter å gjøre sammen med de andre beboerne. En av de største favorittene er strikkekaffe, der damene samles til strikking og en god prat. Gudrun er fornøyd og erklærer at "her skal jeg bo til min dauan dag."

IKEA og babylykke
Tine og Lena tar den obligatoriske turen til IKEA, og går i gang med å møblere i leiligheten på diplomatisk vis.

Stian og Ailin har fått babyene i hus, og Stians skepsis har snudd fra følelsen av at livet er "game over" til at dette er noe han ikke ville byttet bort for enhver pris. Det er godt å komme hjem når han vet at det er to tasser som ligger hjemme og venter på han.

Om serien
Nordmenn elsker å flytte, men hater det når det står på. Flyttefeber er en ny underholdende dokumentarserie om folk på flyttefot i Norge. I seks humørfylte programmer skal vi følge åtte flyttelass i en tid preget av kaos, gleder, drømmer og sorger. De aller fleste vil kunne kjenne seg igjen i serien, alle har jo flyttet en gang i livet! Her skildres flytteprosesser i mange av livets faser, fra de første eskene pakkes ned, til nøkkelen overtas og det nye stedet sakte, men sikkert fylles opp til å bli et hjem.

Programmet er sendt tidligere

Egenproduksjon av NRK Ung (2009)
Prosjektleder: Marius Hoel
Pressekontakt: Anja Nylund Hagen, tlf: 911 64 716
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice tlf 815 65 900