Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 fredag 1. august 2008 kl 22.20 Seks fot under

Tøffe tilbakeslag

Ruth (Frances Conroy) og Arthur (Rainn Wilson) har gradvis utviklet et nært forhold. Men plutselig begynner Arthur å trekke seg unna. Hvorfor? (Foto: HBO)
Ruth (Frances Conroy) og Arthur (Rainn Wilson) har gradvis utviklet et nært forhold. Men plutselig begynner Arthur å trekke seg unna. Hvorfor? (Foto: HBO)
Russel kommer med en innrømmelse, Federico oppdager hva som er årsaken til Vanessas plutselige humørskifte og Ruth innser at forhåpningene hennes ikke blir til virkelighet. Nate venter på en viktig telefon.

- Jeg må fortelle deg noe.

Når Russel slik innleder en samtale med Claire, skjønner hun at mistankene hennes er i ferd med å bekreftes: Russel og kunstlæreren Olivier har hatt et seksuelt forhold.

Claire søker trøst hos moren Ruth, som befinner seg i en lignende situasjon. Leieboeren Arthur er ikke lenger villig til å utvikle forholdet deres, noe som er et hardt slag for den kjærlighetshungrige enken Ruth.

Federicos og Vanessas forhold har i det siste tatt seg merkbart opp. Etter hvert begynner Federico å ane at det ikke bare har en naturlig forklaring.

Familieproblemer
David er blitt med Keith hjem til hans familie i forbindelse med en begravelse. Han skjønner raskt at det heller ikke i Keiths familie bare er idyll. Når han prøver å megle i en voldsom krangel mellom Keith og faren, blir han bryskt avfeid. Hva skal han gjøre videre?

Brenda bor nå hos Billy. Til å begynne med går det bra, men den mentalt ustabile broren gjør det vanskelig. Hvor skal Brenda reise, er gamlekjæresten Nate et alternativ?

Nate er for tiden alene, siden Lisa er reist på ferie med søsteren. Han har ikke hørt fra Lisa på lenge, og når han ringer søsteren, forteller hun at hun heller ikke har sett eller hørt noe til Lisa. Lisa svarer heller ikke på telefonen. Har noe skjedd?

Om serien
Seks fot under dreier seg om livet til familien Fisher; barna Claire, Nate og David, og moren Ruth. Nate og David driver begravelsesbyrået Fisher & Diaz, som de overtok da faren døde i en ulykke. Claire er singel, David lever i et trøblete partnerskap med sikkerhetsvakten Keith, mens Nate har fått datteren Maya med samboeren Lisa. Med utgangspunktet i døden dreier serien seg om livet i sin alminnelighet, blant vanlige mennesker.

Seks fot under er en av det nyskapende HBOs største suksesser, ved siden av Sopranos, Krigens brorskap og Sex og singelliv. Seriens produsent er Alan Ball, som også stod bak den Oscar-belønnede filmen "American Beauty". Seks fot under har vunnet mange Emmy- og Screen Actor's Guild-priser.


Innkjøpt amerikansk dramaserie (2003)
Originaltittel: Six Feet Under
Episodetittel: Everyone Leaves
Produsert av HBO
I de viktigste rollene: Peter Krause (Nate Fisher), Michael C. Hall (David Fisher), Frances Conroy (Ruth Fisher), Lauren Ambrose (Claire Fisher), Freddy Rodriguez (Federico Diaz), Mathew ST Patrick (Keith Charles), Lili Taylor (Lisa Kimmel Fisher).
Pressekontakt: Hans T. Wiig, tlf 23 04 96 23/930 96 112
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice info@nrk.no, tlf 815 65 900