Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 4. juli 2009 kl 20.10 Gylne klassefester

Klassemoro med Tor og Anita

Tor Endresen og Anita Skorgan er på klassefest hos Dan Børge Akerø (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
Tor Endresen og Anita Skorgan er på klassefest hos Dan Børge Akerø (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
I kveldens gjensyn med Den store klassefesten er det de populære sangartistene Tor Endresen og Anita Skorgan som skal til pers mot hverandre. Tor møter sin klasse fra Langhaugen videregående skole i Bergen, og Bærums-jenta Anita gjenforenes med klassen fra Eikeli Gymnas.

Anita Skorgan debuterte i Melodi Grand Prix allerede som 16-åring. Samtidig spilte hun klassisk piano, hun sang i NRKs jentekor og trente karate og friidrett. Året etter solgte hun 10 000 plater og spilte Beethovens 2. fiolinkonsert med Stavanger symfoniorkester. 70-tallet gikk stort sett på skinner for Anita.

I 1980 møtte hun Jahn Teigen, og de ble årets par i Norge. Sammen fikk de datteren Sara. I 1994 traff Anita sin nåværende samboer, musikeren Freddy Dahl, og de fikk tvillinger sammen.

Likandes kar
Bergenseren Tor Endresen er en likandes kar med flott stemme. Han er populær i hele Norges land, og har egen fanklubb i Sandefjord! Det fikk Tor Endresen merke til gagns i 2000, da han fikk en svært sjelden hedersbetegnelse fra Disney-konsernet. Hans tolkning av Phil Collins’ musikk til den norske utgaven av Tarzan-filmen ble fremhevet som svært viktig for filmens store suksess. Fanklubben fra Sandefjord var overveldende til stede, og overøste helten med kyss og champagne.

I Grand Prix-sammenheng er det derimot blitt lite av den slags. Endresen er nemlig medlem av den lille, men eksklusive 0-klubben. Men Tor lar ikke slikt gå inn på seg. Etter manges mening har han Norges beste stemme innenfor populærmusikken - enten han er med i Rune Larsens "Lollipop", Ivar Dyrhaugs "Beat for beat" eller synger Jacques Brel-sanger på kabaretscenen i Bergen.

Programmet er sendt tidligere.

Egenprodusert underholdning
Programleder: Dan Børge Akerø
Prosjektleder: Kerstin Asplund
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900 info@nrk.no