Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 7. januar 2011 kl 20.05 Lyngbø og Hærlands Big Bang

Snur opp-ned på populærvitenskapen


Komikerduoen Anne-Kat. Hærland og Dagfinn Lyngbø er tilbake på skjermen med sitt Big Bang. På skal de prøve å få svar på de store og små spørsmålene her i livet.

Det er klart for syv nye programmer med Lyngbø og Hærlands Big Bang. Temaene i vår er "Makt", "Frykt", "Vinnere og tapere", "Ekstase", "Forfengelighet", "Moral og Etikk" og "Familie og Venner."

Programlederne har også fått med seg ekspertpanelet fra forrige sesong: lege Stig W. Johannessen, sosialantropolog Tian Sørhaug, biolog Dag Hessen, fysiker Andreas Wahl og historiker Marlen Ferrer.

Første program
Hva er makt? Hvordan får man det, og hvordan beholder man den? Hva kan egentlig statsminister Jens Stoltenberg bruke makten sin til? Hva skjer med mennesker som blir formenn i borettslag? Og var det virkelig Nord-Koreas diktator Kim Jong Il som fant opp hamburgeren?

Fagpanelet må hente frem alle sine kunnskaper for å finne svar på disse og en rekke andre spørsmål i kveld. Anne-Kat. tar også en utdypende prat med landets øverste leder, mens Dagfinn tester hvordan det oppleves å bli utsatt for fysisk maktbruk av politiet.

Norsk underholdning 2011
Produsert av: Rubicon TV
Prosjektleder: Christina Rezk Resar
Pressekontakt: Sidsel Linden, 909 55 364 / 23 04 98 41
Tv-seere bes kontakte NRKs Publikumsservice, tlf 815 65 900 info@nrk.no