Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 21. oktober 2006 kl 20.20 Kjempesjansen

Yngst i klassen

Fredrik Strand Halland er Kjempesjansens yngste deltaker. Foto: Tor Ottesen.
Fredrik Strand Halland er Kjempesjansens yngste deltaker. Foto: Tor Ottesen.
I kveld konkurrerer 12 år gamle bluessangeren Fredrik Strand Halland som den yngste deltakeren i Kjempesjansen. Han møter en fiolinduo, en popsanger og en klassisk sanger.

I uken frem mot sending konkurrerer også tre band i nettsjansen. Les mer om disse her: www.nrk.no/kjempesjansen.

Ukens deltakere
Som vanlig har Dan Børge Akerø plukket fra øverste hylle når det gjelder musikalske deltakere i det syvende programmet av Kjempesjansen:

Fredrik Strand Halland
12 år gamle Fredrik er Kjempesjansens yngste deltaker. Gitaristen kommer fra Bergen og begynte å spille blues som 9-åring. Han går på ungdomsskolen og drømmer om å reise til Texas for å spille og se statuen av Stevie Ray Vaughn.

Sofie Bjerketvedt
19 år gamle Sofie kommer fra Moss og studerer ved Bårdar Akademiet i Oslo. Hun er en allsidig sanger innen både musikal, pop, rock og jazz. Hun håper at hun en dag blir så god at hun kan leve av sangen.

Hemsingsøstrene
Fiolinistene i duoen Hemsingsøstrene består av Ragnhild 18 år og Eldbjørg 16 år. De kommer fra Valdres og går på videregående skole. De drømmer om en solistkarriere som fiolinister og å kunne spille sammen med internasjonale orkestre.

Stephen Brand–Hansen
Sangeren Stephen Brand-Hansen er 34 år og kommer fra Oslo. Han deltar i Kjempesjansen med det håpet at han skal få råd til en 2-årig operautdannelse.

Om programserien
I høst kan unge talenter innen sang, dans eller musikk få en gyllen sjanse til å vinne store premier. Dan Børge Akerø lover et show som holder høyt nivå – her er det supertalenter som bare trenger det ekstra lille løftet for å kunne bli store stjerner. I løpet av 11 uker vil talenter i alderen 15–30 år få vise seg fram for et bredt tv-publikum. Dette er personer som er meget dyktige innen sitt felt, og som her kan få en sjanse til å drive med det de elsker på heltid.

Nettsjansen
I tillegg får noen utvalgte bli med i "nettsjansen" i uken før programmet sendes. Her stemmes én person frem av publikum til å bli den femte deltakeren i ukens "Kjempesjansen". Les alt om nettsjansen på www.nrk.no/kjempesjansen.

Det er med andre ord fem personer hver uke som konkurrerer i Kjempesjansen på tv. Alle midlene fra stemmene går direkte til utøverne. I forrige runde fikk deltakerne hele 4,5 millioner.

Underholdningsprogram
Produksjon: NRK Underholdning
Prosjektleder: Eva Marie Gransæter
Programleder: Dan Børge Akerø
Pressekontakt: Sidsel Aarsnes Linden, 23 04 98 41/909 55 364
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900, info@nrk.no


LENKER
  • Hjemmeside