Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 10. oktober 2000 kl 22.00 Brennpunkt: Raske penger

Brennpunkt: Raske penger (t)


NRK1 tirsdag 10. oktober kl 22.00
Brennpunkt: Raske penger

Vil du bli dot com millionær?

Hvor enkelt er det å bli dot com millionær? Er det for lett, går det for raskt? Sitter pengene for løst? Hvor er pengene, og hvordan får man tak i dem? Brennpunkt har fulgt én internett-millionær og én som gjerne vil bli det. De er begge unge nordmenn og bor i London, storkapitalens europeiske hovedstad.

Internett-revolusjonen så i vårmånedene i år ut til å forskyve hele den globale kapitalismens tyngdepunkt over i en totalt ny sektor. Enorme beløp beveget seg fra store, lønnsomme selskaper over til ferske, ulønnsomme - selskaper som kanskje ikke var mer enn en nachspiel-idé.

Internett- revolusjonen blir finansiert av folk som Thomas Høegh, grunnlegger og daglig leder i finansieringsselskapet www.ArtsAlliance.com. Høegh var en pionér i internett-sammenheng. Allerede på midten av 90-tallet startet han selskaper i USA som senere ble solgt til giganter som Amazon og America Online. Selskapet hans er en av de største eierne bak www.lastminute.com som er blitt et symbol både på det revolusjonære ved internett og floppen i aksjemarkedenes hysteriske vurderinger av disse selskapene.

Den andre hovedpersonen, Knut Hellandsvik, er en av grunnleggerne av www.Fotango.com som er et nystartet selskap som driver fotoalbumtjenester på internett. I noen hektiske uker i vår løp han og hans kolleger rundt i London og søkte etter de nødvendige millionene for å starte opp selskapet sitt.

Gjennom den intense drakampen om posisjoner og makt i det nystartede selskapet www.Fotango.com tar Brennpunkt kapitalismen på pulsen: hva er det som avgjør om millionene ruller eller ikke? I denne prosessen får vi et unikt innblikk i internett-revolusjonen og de unge og ambisiøse personene som driver den.

NRK1 tirsdag kl 22.00

Programansvarlig Arild Aspøy
Redaktør Alf R. Jacobsen
www.nrk.no/brennpunkt
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 (inger.larsen@nrk.no)

Bilde
Thomas Høegh er en av disse unge, raske og ambisiøse mennene som finansierer internett-revolusjonen. (NRK- foto)