Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 28. juni 2003 kl 18.00 Det suser i sivet

Magisk og moro langs elvebredden

Den koselige muldvarpen herr Mold er bare en av de vi skal bli kjent med de neste tre lørdagene. Han bor langs elvebredden der det
Den koselige muldvarpen herr Mold er bare en av de vi skal bli kjent med de neste tre lørdagene. Han bor langs elvebredden der det "suser i sivet" (Foto: Carlton UK Television/Hit Entertainment)
I en serie på tre deler skal vi ta turen ned til elvebredden og bli kjent med herr Mold, Rotte, Padda og de andre trivelige skapningene som bor der.

Herr Mold og Rotte er gode venner og de to elsker å ta små landturer og utflukter nedover elven i Rotte sin båt. På veien møter de ofte oteren og andre dyr de kjenner. Padda er svært velstående og bor i et stort flott hus langs elven. Han drømmer alltid om eventyr og vil gjerne imponere de andre med sine spesielle hobbyer og interesser.

Teselskaper, koselige samtaler ved peisen og et eller annet de finner ut at de skal feire er bare noe av det morsomme de pleier å finne på. Men dyrene er også klar over at det finnes noe mystisk og skummelt bortenfor den store, ville skogen. Det oppstår stadig små og store utfordringer, men livet går alltid tilbake til sitt normale igjen.

I første del møter vi muldvarpen herr Mold, som har vært flink med årets store vårrengjøring i det lille huset sitt ved elven. Etterpå vil han ut i det fine været og kjenne at våren har kommet. Da treffer han Rotte, og de to blir svært gode venner. De bestemmer seg for å dra på piknik.

Historiene bygger på bøkene til Kenneth Graham, som først ble utgitt i 1908. Siden da har figurene gledet voksne og barn over hele verden.

Serien ble sendt første gang i januar 1999.

Britisk tegnefilmserie
Originaltittel: The Wind in the Willows
Norske stemmer: Sverre Holm, Per Theodor Haugen, Carl Sundby og Rolf Arly Lund
Prosjektleder: Elin Raustøl
Pressekontakt: Elisabeth Burø, tlf: 23047751, 93046697