Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 13. mars 2002 kl 20.20 Veterinærene i praksis

Veterinærer på farten


"Veterinærene i praksis" – Emma Inglis (foran), Fiona Green, Trude Mostue, Hannah Pollard (2. rekke, f.v.), Joe Inglis, Maria Lowe og Tom Leonard (3. rekke, f.v.). (Foto: Richard Kendal, BBC)
De fleste av dem er reisende i dyremedisin. På Bahamas arbeider Fiona Green med å hjelpe dyr som angripes av en tropisk mosquito. I ukens episode av ”Veterinærer i praksis” sier hun også ja til en ny praksis i Reading, England.

Veterinæren Sam Robinson på hesteklinikken i Hull skal likeledes snart skifte beite. Hun har fått nok av hester og har sagt ja til et mottak for smådyr i Nottingham.

”Hjerteorm”
Fiona Green, spesialist på tropesykdommer hos dyr, arbeider for en forening til dyrenes beskyttelse (Humane Society) på Bahamas. Bl.a. lider hundene på øyene mye, på grunn av mosquitoens herjinger.

Gjennom mosquito-bitt overføres den dødelige, tropiske parasitten som øyeboerne kaller ”hjerteorm”. Ormen legger seg som kald spagetti i arteriene rundt hjertet, og i den aktuelle episoden av ”Veterinærene i praksis” forsøker Fiona å kurere hundene Rocky og Scamp for den dødelige sykdommen.

Om ”Veterinærene i praksis”
Denne sesongen viser NRK1 13 nye programmer i serien ”Veterinærene i praksis” hvor norske Trude Mostue er en av veterinærene. Da serien ble laget, hadde hun allerede tilbrakt 10 år i England. Serien ble en stor suksess, og Trudes kollega Steve Leonard er valgt til en av Englands mest attraktive ungkarer. Nå har de sammen kastet seg ut i to spin off-serier: ”Vets in the Wild” og ”Vets to the Rescue”.

”Veterinærene i praksis” trekker stadig 7 millioner seere i snitt i England.


Engelsk dokumentarserie fra BBC Worldwide
Originaltittel: Vets in Practice (serie 7)
Kontaktperson i Programinnkjøp: Gunilla Gaarder, 23 04 93 64 (gunilla.gaarder@nrk.no)
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57

Bilde
“Veterinærene i praksis” – Emma Inglis (foran), Fiona Green, Trude Mostue, Hannah Pollard (2. rekke, f.v.), Joe Inglis, Maria Lowe og Tom Leonard (3. rekke, f.v.).
(Foto: Richard Kendal, BBC)