Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 19. april 2003 kl 21.20 Med hjartet på rette staden

David Essex i gjesterolle

David Essex, den populære sangeren og skuespilleren, sammen med Tricia Penrose (Gina Ward) i
David Essex, den populære sangeren og skuespilleren, sammen med Tricia Penrose (Gina Ward) i "Med hjartet på rettes staden". (Foto: Yorkshire TV)
Den populære engelske sangeren og skuespilleren David Essex gjør en gjesteopptreden i "Med hjartet på rette staden".

Hestekaren Johnny Lee (David Essex) er på vei til et marked med campingbilen sin, da han uforvarende plukker opp ransmannen Nat Cooper utenfor Aidensfield. Han har stukket av etter et mislykket hold-up på en bookmaker. Hele styrken på politikammeret er på utkikk etter Cooper, som har et stygt skuddsår. Derfor tar Johnny ham med til sykesøster Maggie.

Gina og Johnny
Johnny ber Gina om å få campe på parkeringsplassen bak puben, og til Blaketons irritasjon får han lov. Men da politiet avhører Johnny, velger han å dekke Cooper. Det viser seg at Johnny har en plan for Cooper: Han vil få raneren på rett kjøl igjen, ved å gi ham en sjanse.

Men snart havner Johnny i et kinkig dilemma. Etter å ha blitt behandlet av Maggie, tar Cooper seg inn i huset til Greengrass. Der barrikaderer han seg og holder David som gissel…

Mer om serien
En ny serie (10) av "Med hjartet på rette staden" sendes ut over våren, om livet sett fra sidelinjen slik det kan ha fortonet seg i det idylliske Yorkshire i England en gang på sekstitallet. Hovedpersonene er politibetjent Mike Bradley (Jason Durr) og hans advokat-kone Jackie Bradley (Fiona Dolman).

"Med hjartet på rette staden" er den serien som ifølge en fersk spørreundersøkelse blant 11 000 briter best forbindes med det britiske. Dermed slår "Heartbeat" – som er seriens originaltittel – ut både "Coronation Street" og "East Enders", gjengangere gjennom mange år.

Med seertall på inntil 17,7 millioner er "Med hjartet på rette staden" den mest sette dramaproduksjon på britisk fjernsyn gjennom tidene. Også her hjemme er serien populær. Episoden som ble sendt lørdag 11. mars i år, hadde mer enn en million seere på NRK1. Seertallet har vært over millionen i alt fire ganger. Snittallet for serien ligger på 782.000 seer.

Et kraftfullt og følsomt drama, fylt med humor og de magiske tonene fra klassiske sekstitallslåter, utgjør resepten for seriens enorme suksess.

Britisk tv-serie fra Yorkshire Television
Originaltittel: Heartbeat (serie 10)
I rollene: Med bl.a. Fiona Dolman, Jason Durr, Derek Fowlds, Bill Maynard og Kazia Pelka.
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57 (stei)