Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 20. mai 2000 kl 23.20 Nattkino: Håp og sanning

Nattkino: Håp og sanning (t)


NRK1 lørdag 20. mai kl. 23.20
Nattkino: Håp og sanning

En by ved navn Håp

Nattfilmen denne lørdagen er historien om en familie i krise, om den lille byen Håps hemmeligheter, og om en ung jente som tar opp jakten på sannheten om byen. Filmen er Goldie Hawns debut som regissør.

Året er 1962, og 12 år gamle Lilly Kate Burns (Jena Malone) drømmer om å bli ballettdanserinne. Hun drømmer også om å reise hjemmefra, bort fra kaoset som preger familien hennes, og sist, men ikke minst, vil hun vekk fra Håp, byen hvor hun har vokst opp, og som ikke er verdig sitt navn. Rasisme og intoleranse gjennomsyrer samfunnet i Håp som bærer på en foruroligende hemmelighet.

Samtidig er det uro i det amerikanske samfunnet. Borgerrettsforkjemperne er på rask fremmarsj, og trusselen om atomkrig som følge av Cuba-krisen er et faktum. Alt og alle rundt Lilly Kate er preget av uroen, noe som får sterk innvirkning på den unge jentas liv.

En dag kommer den unge, svarte og idealistiske presten Jediah Walker (JeffreY D. Sams) tilbake til Håp. Sammen med Jediah finner Lilly ny giv, og spor som kan være med å avsløre byens hemmelighet...

Goldie Hawn
Dette er Goldie Hawns debut som regissør. De fleste kjenner henne som en dyktig komiker fra en rekke filmer som \"Førstekoneklubben\" (The First Wives Club), Woody Allens \"Alle sier jeg elsker deg\" (Everyone says I love you) og \"Menig Benjamin\" (Private Benjamin). For sistnevnte ble hun nominert til Oscar. Goldie Hawn ble ellers udødeliggjort med filmer som \"Kaktusblomsten\" (Cactus Flower) hvor hun spilte mot Ingrid Bergman og Walter Matthau, og \"En pike i suppen\" (There\'s a Girl in my Soup). Hawn vant Oscar for beste birolle i \"Kaktusblomsten\".

NRK1 lørdag kl. 23.20

Bilder:

1. Lilly Kate (Jena Malone) er 12 år og drømmer om å bli ballettdanserinne.

2. Lilly Kate (Jena Malone) blir bestevenn med den svarte presten Jediah Walker (Jeffrey D. Sams)

3. Jena Malone som Lilly Kate og Christina Lahti som Emma Percy.


Amerikansk drama fra 1997
Originaltittel: Hope
Regi: Goldie Hawn
I rollene: Christine Lahti, Jena Malone, Catherine O\'Hara, Jeffrey D. Sams
Pressekontakt: Hilde Ljøen, tlf. 23 04 72 36