Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 2. januar 2006 kl 21.30 Lovisa og Carl Michael

Et døgn med Bellman

Lovisa og Carl Michael: Ekteparet Bellman er lykkelige sammen, men sliter voldsomt økonomisk. (Foto: SVT)
Lovisa og Carl Michael: Ekteparet Bellman er lykkelige sammen, men sliter voldsomt økonomisk. (Foto: SVT)
I kveld og neste mandag møter vi Carl Michael Bellman, i Tomas von Brömssens skikkelse. "Lovisa og Carl Michael" er et kjærlighetsdrama om ekteparet Bellman i Stockholm på 1790-tallet.

Carl Michael Bellman og hans kone Lovisa lever i et kjærlighetsfylt ekteskap med sine barn. Carl Michael slåss for å bli anerkjent som dikter og poet, mens Lovisa kjemper for å holde familien samlet. De er lutfattige, og for å få utgitt Fredmans epistler søker Carl Michael hjelp hos sin gode venn og velgjører Sergell.

I løpet av det døgnet handlingen utspiller seg møter vi også hans arge motstander Kellgren, og mange andre storheter tolket av Sveriges fremste skuespillere.

Første episode
Carl Michael er en følsom og intellektuell kunstner som lever i et samfunn i oppløsning. Han blir stadig utnyttet som entertainer og gjerne uten betaling. Lønn får han i gratis vin og sprit, noe som sliter mer enn godt er på den sarte sjelen. Hans opptredener er likevel i en helt egen klasse og det er få som kan motstå latteren hans og de små historiene han strør rundt seg. De få derimot, mener at hans kunst er på det absolutte lavmål.

Svensk miniserie i to deler (2005)
Originaltittel: Carl Michael och Lovisa
Med: Tomas von Brömssen, Tanja Lorentzon, Dan Ekborg, Noomi Rapace, Mikael Persbrandt, Samuel Fröler, Thomas Hanzon, Reine Brynolfsson, Per Eggers.
Regi: Leif Magnusson
Pressekontakt: Marianne Vinje, tlf. 23 04 99 18/988 588 80