Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 5. april 2006 kl 23.10 Lydverket

Gjør det selv!

Mira Craig gikk fra ukjent til stor stjerne i Norge – og det er hennes egen fortjeneste. (Foto: www.miracraig.com)
Mira Craig gikk fra ukjent til stor stjerne i Norge – og det er hennes egen fortjeneste. (Foto: www.miracraig.com)
2005 var musikkens "gjør det selv"-år. Artister som Arctic Monkeys, Sway og Mira Craig gikk fra å være ukjente til superstjerner. Og alle har de til felles at de har gjort grovarbeidet i karrieren selv. I kveldens Lydverket lærer de bort hvordan du kan gjøre det samme.

Ny teknologi har gjort det mulig for hvem som helst å lage, spill inn, promotere og distribuere musikken sin selv, uten hjelp fra den tradisjonelle musikkbransjen. Men hvordan går du fram? Lydverket i kveld er et slags kurs, der artister med "gjør det selv"-mentalitet lærer bort sine triks.

Følger du deres råd, kan du gå fra å ha en god idé til en låt i hodet, til å få internasjonal suksess – helt på egenhånd!

Gjør det selv-suksess
Få hadde hørt om britiske Arctic Monkeys før de ble plukket opp via internett gjennom NME våren 2005. Låtene deres var tilgjengelige på nett over ett år før de slapp sin første plate. Den kom i februar i år og knuste alle salgsrekorder i hjemlandet den første uka. Gjennom hele sin korte karriere har Arctic Monkeys vært et band som gjør det meste selv.

I tillegg møter vi Mira Craig som forteller om klassisk networking, Thomas Dybdahl som viser hvordan man spiller inn musikk hjemme, Gatas Parlament som snakker om distribusjon på nett, og britiske Sway om promotering på internett.

Om Lydverket
I Lydverket får du musikkanbefalinger, artistportretter, dokumentarer og temasendinger og korte reportasjer. Mona B. Riise er programleder.

Egenprodusert musikkmagasin fra NRK Ung
Programleder: Mona B. Riise
Prosjektleder: Marius Hoel
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96/995 39 252

Vises også i Nett-TV.


LENKER
  • Les mer: