Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 3. september 2001 kl 15.05 Etter skoletid

Endelig tilbake


Etter skoletid er klar igjen etter sommerferien. Det skal handle om alt det ungdom er opptatt av, holder på med, tenker på, lurer på og ikke minst ler av!

De tre programlederne Cathrin Gram, Tormod Gjersvold og Pål Thoresen bytter på jobben hver uke og først ut er Tormod.

- Etter skoletid skal være et alternativ til alt det andre som sendes på denne tiden av dagen da mange unge kommer hjem fra skolen for å se på tv. Men å lage noe kult og moro for aldersgruppen 9 – 12 år samtidig som man er litt alvorlig og tar opp aktuelle tema, er en oppgave som krever mye ansvar, sier han.

Leksehjelp
Som et helt nytt konsept starter Etter skoletid i høst leksehjelp til seerne. Opplegget heter ”Puggandplay” og skal fylle femten minutter i hver sending. Barn vil kunne bruke internett til å stille spørsmål de måtte ha om leksene sine, få nyttige opplysninger og delta i konkurranser.

Programleder Truls Pedersen, som mange vil kjenne igjen fra Robinson-serien på TV3, tar opp tema direkte i studio fra Hamar. Truls er utdannet lærer og nå får han mulighet til å kombinere tv-erfaring med utdannelsen sin. Nå blir det kanskje til og med gøy å gjøre lekser!

Sommerforelsket…
I dag er det kjærlighet i luften hos Tormod. Seerne blir invitert til å tegne brudeparet Haakon og Mette-Marit og de som sender inn, får hengt opp portrettet sitt i studio.

Alle med bristede hjerter, glade hjerter eller bitre hjerter etter ferieforelskelsen kan ringe inn til Tormod og fortelle det de har opplevd. Eller kanskje det de ikke opplevde…Også kan man sende hilsen til en man liker litt mer enn godt. Sommerkjærester må snakkes om, og Etter skoletid tar saken, forsikrer han.

Tirsdag er det skolestart, og Tormod får en sjuendeklasse på besøk. Hva tenker de om alle reklamekampanjene som retter kjøpepress mot ungdom rett før skolestart?

Onsdag er det premiere på den nye serien ”Lærerværelset”. Her skal søkelyset rettes mot rommet der ingen skoleelev før har satt sin fot. Alt skal avsløres og avdekkes om hvordan lærerne skulker og ringer vikarer, hvordan de egentlig forbereder timen osv.

NRK1 mandag, tirsdag og onsdag kl 15.00 – 17.00

Egenprodusert ungdomsprogram
Programledere: Cathrin Gram, Pål Thoresen og Tormod Gjersvold
Prosjektleder: Rita Sarnes
Pressekontakt: Elisabeth Burø, tlf: 23049841, mob: 93046697

Bilder:
1. Cathrin Gram, Pål Thoresen og Tormod Gjersvold deler på programlederjobben i Etter skoletid
(NRK-foto: Ole Kaland)
2. Cathrin Gram (NRK-foto: Ole Kaland)
3. Pål Thoresen (NRK-foto: Ole Kaland)
4. Tormod Gjersvold (NRK-foto: Ole Kaland)LENKER
  • Etter skoletid