Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 12. november 1999 kl 20.15 Beat for beat - tone for tone

Beat for beat - tone for tone


NRK1 fredag 12. november kl 20.15
Beat for beat - tone for tone

Ivar Dyrhaugs drømmeprogram

Det skal handle om musikk når \"Fredagskongen\" Ivar Dyrhaug igjen vender tilbake til tv-skjermen i NRK. \"Beat for beat - tone for tone\" heter programmet som byr på konkurranse der to lag kjemper om å finne fram til en kjent melodi.
Dyrhaug så programmet på SVT og tok selv initiativet til å lage det på NRK.
- Dette er \"Rolls Roycen\" av musikkprogram, virkelig det beste av det beste, forsikrer han.
Dyrhaug er den som har skrevet flest norske hits gjennom tidene. Han har også i flere år drevet sitt eget plate- og produksjonsselskap. Så det er liten tvil om at musikk er en stor lidenskap for programlederen.

Formidabel suksess
\"Så ska det låta\" heter programmet som konseptet er hentet fra. Det har gått på SVT med enorm suksess. Programmet skal fortsette i Sverige, og også Danmark har produsert sin egen versjon. Det betyr at det for første gang i historien går et program på tre nordiske tv-kanaler samtidig som bygger på samme konsept.
- Programmet er SVTs største suksess gjennom tidene, og seertallene er formidable. Det har gått i to år. Kanalen produserer samtidig med oss for en ny sesong, forteller prosjektleder for \"Beat for Beat - tone for tone\", Axel Hveding.
To lag bestående av to deltakere og en pianist skal gjette seg fram til riktig melodi. Det vil alltid være de samme pianistene, Trond Nagell Dahl og Gisle Borge Styve.
- Lagene skal finne svaret ved hjelp av ord, linjer fra en sang, bildeassosiasjoner eller strofer de lytter til. For hvert ord de får utdelt må de synge en sang som inneholder dette ordet, ellers går turen til nestemann, forklarer Ivar Dyrhaug.
- Musikkspekteret har vi prøvd å gjøre så vidt som mulig. Det kommer til å være både klassiske hits, mer moderne låter, barnesanger og norske viser, sier Hveding.
Familievennlig
Det blir fullt band i studio i tillegg til pianistene Nagell Dahl og Borge Styve. Begge har erfaring fra NRK som kapellmestere under VM-sendinger, Rondo og Sveip.
- Programmet er familievennlig, og det er nok grunnen til at det har hatt så stor suksess. Det pleier definitivt det musikalske instinktet hos seerne, sier Hveding.
- Som deltaker bør en nok være relativt oppdatert på musikk, for det kan være krevende å finne fram til den riktige melodien, sier han.
Med en bråte kjente artister og musikere blant deltakerne skulle god underholdning være sikret.
I første program stiller D.D.E.s Bjarne Brøndbo og Mariann Aas Hansen på samme lag mot Freddy Dahl og barne-TV-tante nummer én - Maj Britt Andersen.
Mariann Aas Hansen spilte i musikalen \"Sofies verden\" som hadde premiere i slutten av september, mens Freddy Dahl er en ikke helt ukjent låtskriver.

NRK1 fredag kl 20.15

Bilder (via Scanpix/Internett)
Ivar Dyrhaug leder Beat for beat - tone for tone som starter i kveld på NRK1. (NRK-foto: Ole Kaland)

Egenprodusert musikk/underholdningsprogram
Programleder: Ivar Dyrhaug
Prosjektleder: Axel Hveding
Pressekontakt Fjernsynets informasjonsavdeling: Sabine Hammari, tlf 23 04 99 18