Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 28. august 2005 kl 18.30 Newton

Ny programleder

Ny programleder i Newton: Per Olav Alvestad tar studiefri for å lede det populærvitenskapelige programmet Newton på NRK1 (Foto: Cathrine Dillner Hagen, NRK)
Ny programleder i Newton: Per Olav Alvestad tar studiefri for å lede det populærvitenskapelige programmet Newton på NRK1 (Foto: Cathrine Dillner Hagen, NRK)
Newton får ny programleder i høst når Per Olav Alvestad tar over stafettpinnen etter Unni Eikeseth. Han har permisjon fra studiene ved Universitetet i Trondheim hvor han er sivilingeniørstudent. Åpningssendingen skal handle om tyggegummi og oppfinnelser.

Per Olav gleder seg til å ta fatt på oppgaven som programleder. Ved siden av studiene har han vært aktiv i flere oppsetninger for Studentenes Interne teater, SiT i Studentersamfundet i Trondheim, men nå er det programlederrollen som kaller.

Oppfinnerkonkurranse
I kveldens sending besøker han en ekte oppfinner, og det passer jo bra for i høst inviterer Newton til oppfinnerkonkurranse. Så – dersom du går med en oppfinner i magen, så send inn din idé til Newton, og du blir kanskje den heldige vinner av en pc. Du kan lese mer om konkurransen her: www.nrk.no/newton

Visste du forresten at moderne tyggegummi ble oppfunnet av en amerikansk tannlege? Du får vite mer i høstens første Newton.

Om Newton
Newton er et populærvitenskapelig program for barn og unge som lages på Tyholt i Trondheim. Programleder er Per Olav Alvestad.

Redaksjonen får store mengder e-post, brev og sms. En del er svar på konkurransen, men mye er spørsmål og tips fra en meget aktiv seerskare.

Newton var nominert til Gullruten i 2004.


Produsert av Program riks, Trondheim
Programleder: Per Olav Alvestad
Prosjektleder: Ågot Holgersen mobil: 91630359 agot.holgersen@nrk.no
Presse: Erik Bull , tlf 99599760
LENKER
  • www.nrk.no/newton