Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 16. mai 2012 kl 19.45 60 år med dronning Elizabeth

Dronning Elizabeths diamantjubileum


Dronning Elizabeth II har sittet på tronen i 60 år, og som første monark i moderne tid feirer hun diamantjubileum. En rekke nøkkelpersoner forteller om hennes liv og konstitusjonelle rolle i denne BBC-serien.

Serien i tre deler byr på eksklusive intervjuer med medlemmer av den britiske kongefamilien, blant andre prins William og prins Harry, prinsesse Anne og prinsesse Beatrice.

Statsoverhoder og politikere som statsminister David Cameron, Tony Blair og president Obama bidrar også til å belyse dronning Elizabeths rolle og innflytelse.

Fra barndom til Midt-Østen
I første episode forteller BBC-journalisten Andrew Marr om dronning Elizabeths barndom. Ved hjelp av et formidabelt arkivmateriale får vi innsikt i livet til dronningen som liten jente. Marr ser nærmere på påvirkningen fra hennes foreldre og bestefar. Han snakker også med barnebarna om hva de tenker om at hun ble dronning i en alder av 25 år.

I denne episoden følger også Marr dronningen i hennes arbeid i Midt-Østen og USA for å se nærmere på hvilken innflytelse kongefamilien har på Storbritannias relasjoner til andre land.


Britisk dokumtarserie i tre deler (2012)
Originaltittel: The Diamond Queen
Produsert av BBC
Presseansvarlig: Irene Elisabeth Rossland , tlf: 98820309
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900