Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 26. mars 2004 kl 19.55 Venneprøven

Politikk og fotball

Karita Bekkemellem Orheim, Hilde Hummelvoll og Jan Åge Fjørtoft (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
Karita Bekkemellem Orheim, Hilde Hummelvoll og Jan Åge Fjørtoft (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
Karita Bekkemellem Orheim, leder av Arbeiderpartiets kvinnegruppe, og Jan Åge Fjørtoft, tidligere proff fotballspiller og nå blant annet NRKs fotballekspert, har tatt med seg to venner hver for å delta i den uhøytidelige spørreleken "Venneprøven".

Karita har tatt med seg barndomsvenninnen Lisbeth Hagen og politikervenninnen Eli Anne Hole. Lisbeth er pasientregistreringsansvarlig i Helse Midt-Norge, og Eli Anne overtok Karitas fylkesverv da hun endte på Stortinget. Nå er Eli Anne ansatt i PLAN Norge.

Fotballspilleren Jan Åge Fjørtoft har gitt norske fans mange store stunder, og som proffspiller i Frankfurt fikk han kultstatus. Jan Åge har invitert proffkollega Erland Johnsen og broren Geir Fjørtoft. Mossingen Erland Johnsen drømte om å bli proffspiller som gutt i Norway Cup, og som en av flere heldige fikk han drømmen oppfylt. Broder Geir har valgt en annen levevei, han jobber i bank.

Om serien
Hilde Hummelvoll har igjen samlet et knippe kjente personer som hver har med seg to venner. Det er to lag i hvert program, og disse skal konkurrere om hvem som kjenner hverandre best ved hjelp av leker og oppgaver.

Det har skjedd noen forandringer siden forrige runde. Denne gangen blir hovedpersonene blant annet plassert i såkalte "dilemmaer", det vil si for dem uvante situasjoner, og vennene skal finne ut hvordan hun eller han vil løse oppgaven.

Gil Bonden, Marvin Charles og bandet, som nå har fått navnet Boondocks, sørger for musikalsk trøkk i studio.

Underholdningsprogram, samproduksjon MTV og NRK
Produsent MTV: Arne Thoresen
Prosjektleder NRK: Eva Marie Gransæter
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83