Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 fredag 28. mai 2010 kl 20.05 Fredag i hagen

Om løvetann og snegler


Denne fredagen skal det handle om ugress og hvordan bli kvitt det. Nå står markene skinnende av løvetann, men er de fryktede blomstene egentlig ugress?

Kokken Tareq synes ikke løvetann er ugress, men noe han kan bruke i en spennende omelett. Spennende er det også om man kan lure sneglene. Hvis ikke, er det bare å godta at de bor i hagen din. Hageeskperten Marie gir deg sine beste tips.

Hun deler også sine tanke om hvordan man skal anlegge blomsterbed. Det gjelder å tenke på blomstenes høyde, bladverk og fargekomposisjon.

Om serien
Fredagskveld: Kryp opp i sofaen og la deg inspirere av hageprogrammene til svenske Pernilla, Gustav og Tareq. Allerede neste dag kan du selv sette spaden i joden og starte opp prosjektet som du har grublet på en tid; kanskje nå gjødslet med helt nye ideer ?!

"Fredag i hagen" inneholder alle typer hageliv; blomster i og utenfor drivhuset, planter i krukker og på balkonger, men også det å dyrke frukt og grønnsaker, og hvordan tilberede jordens grøde. Og dessuten, selve livet i og rundt hagen. Programmene er alltid aktuelle i forhold til årstiden.


Svensk hageserie fra 2009
Orginaltittel: Trädgårdsfredag
Produksjon: SVT
Pressekontakt: Sidsel Mundal, 414 52 326 / 23 04 92 82
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900