Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 tirsdag 3. mars 2009 kl 23.15 House

Hva er galt med Bob?

Doktor House (Hugh Lurie, t.h.) opplever at en av legene på teamet kommer hjem til ham. (Foto: NBC Universal)
Doktor House (Hugh Lurie, t.h.) opplever at en av legene på teamet kommer hjem til ham. (Foto: NBC Universal)
Doktor House og hans legeteam må ta imot et ungt par der ektemannen rammes av uforklarlige sykdomssymptomer. Hva feiler det ham? Og har det noen sammenheng med parets utsvevende sexliv?

I kveldens episode får vi også nok en gang se doktor House’ sin litt menneskefiendtlige side. Kreftspesialisten Wilson som ligger i skilsmisseforhandlinger med kona, flytter nemlig inn sammen med den sære doktoren. House er rask til å erklære at han ikke står ut med kreftlegen Wilsons husvaner, og beordrer ham ut av sin leilighet med en dags frist.

Teste grenser
Det unge paret Maria og Bob driver med eksperimentell sex. Noe går galt og Bob faller bevisstløs om og blir brakt til sykehuset. Houses allergi-spesialist Cameron registrerer at Bob er tørr i halsen og at tungen hans er oppsvellet. House beordrer full undersøkelse av lungene.

I løpet av en av prøvene Bob må gå gjennom, snakker immunlegen Cameron med Maria om parets testing av sex. Da kommer meldingen om at Bob har skadde lunger. House sjekker eventuell tungmetall-forgiftning fordi Bob også har røde flekker på brystet. Snart har Bob så store pustevansker at han må få kunstig surstofftilførsel. Og House mistenker at det er Maria som forgifter ektemannen.

Om serien
Doktor House er mannen som håndterer håpløse medisinske tilfeller som andre leger gir opp.

Doktor Gregory House mangler fullstendig sosiale antenner og vil helst unngå personlig kontakt med pasientene for enhver pris. Likevel nyter han stor respekt som diagnostiker innen smittsomme sykdommer. Han elsker utfordringen ved å stå overfor et nytt, tilsynelatende uløselig medisinsk puslespill. I rollen som doktor House møter vi briten Hugh Laurie, kjent blant annet fra barnefilmene "Stewart Little". Han er legesønn og har litt dårlig samvittighet over å bli "betalt mer enn sin far for å prøve å være en uekte versjon av ham".

Jesse Spencer som spiller legen Robert Chase, er også legesønn i virkeligheten.

Ellers på rollelisten står Lisa Edelstein (Ally McBeal), Robert Sean Leonard (Dead Poets Society), Jennifer Morrison, Omar Epps (Akutten, Skrik 2), og Sela Ward (Søstre, Once and Again).

Serien er sendt tidligere.

Amerikansk dramaserie 2004
Produsert av NBC Universal
Sesong 2
Originaltittel på kveldens episode: Clueless
I rollene: Hugh Laurie (Gregory House), Jennifer Morrison (Allison Cameron), Jesse Spencer (Robert Chase), Lisa Edelstein (Lisa Cuddy), Omar Epps (Eric Foreman), Robert Sean Leonard (James Wilson) og Sela Ward (Stacy Warner).
Kontaktperson: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900, info@nrk.no


LENKER
  • Les mer