Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 torsdag 9. desember 2004 kl 21.05 Filmplaneten

Tøffe toner

Filmplanetens Mikal Olsen Lerøen underviser i musikk i heltefilmer. (Foto: Haagen Guttu, NRK)
Filmplanetens Mikal Olsen Lerøen underviser i musikk i heltefilmer. (Foto: Haagen Guttu, NRK)
Det hjelper ikke å eliminere alle skurkene, bedåre alle kvinnene og redde verden fra den sikre undergang hvis du gjør det til tonene fra "Annie". Filmhelter er ikke filmhelter uten filmheltmusikk. Filmplaneten låner øret til musikken i Gladiator, Rocky og James Bond.

Ridley Scotts romerske drama i "Gladiatoren" hadde gitt et ganske annet inntrykk hvis ikke Hans Zimmers filmmusikk hadde passet så bra. Rocky Balboas bestrebelser på å slå motstanderne i bokseringen hadde ikke vært det samme uten "Eye of the Tiger". James Bonds signaturmelodi er det få som ikke gjenkjenner. I tillegg har kjente artister som Shirley Bassey, Duran Duran, Paul McCartney & Wings og a-ha bidratt med egne låter til de spesifikke Bond-filmene.

Er det en fellesnevner i musikken til heltefilmer, og hva er det, i tilfellet? Programleder Mikal Olsen Lerøen har svaret.

Om serien
Filmplaneten er programmet for alle som er interessert i film og filmstjerner. Programleder Mikal Olsen Lerøen er uhelbredelig filmentusiast som tar seerne med på de viktigste filmfestivalene, orienterer om hva som skjer, presenterer nyheter, intervjuer store og små stjerner og gir eksklusive sniktitter på kommende filmer. Denne sesongen blir det blant annet to programmer om Woody Allen, en Monstertorsdag-spesial, et program om dokumentarfilm og flere programmer om film og filmmusikk.

Egenprodusert filmprogram fra NRK Kultur (2004)
Programleder: Mikal Olsen Lerøen
Prosjektleder: Jo Raknes
Presseansvarlig: Håkon M. Sverdrup, tlf 23 04 98 41/92 01 55 79,