Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 15. oktober 2008 kl 23.15 Lydverket

Keane, Marit Larsen og en sjangers død

Lydverket: Hva skjuler seg under overflaten hos Marit Larsen? (Foto: Kim Erlandsen/NRK)
Lydverket: Hva skjuler seg under overflaten hos Marit Larsen? (Foto: Kim Erlandsen/NRK)
Hva er det med Marit Larsen? Hvorfor ser det ut som hun ikke kan mislykkes i noe hun gjør? Fra barnestjerne, til tenåringsidol i USA, til kredibel singer-songwriter - Marit Larsen lander alltid på topp, med et sukkersøtt smil om munnen.

Men hva lurer under overflaten? Hvordan har den litt anonyme jenta fra Lørenskog blitt til én av Norges største popsuksesser? Lydverket har snakket med menneskene som har jobbet med Marit gjennom karrieren og selvsagt med Marit selv.

Overraskende skandale
Én av rockens kanskje mest overraskende dopskandaler deiset i fanget på musikkjournalistene, da Keane-vokalist Tom Chaplin i 2006 la seg inn på rehab for alkohol- og narkotikaavhengighet. Bandet var nærmest synonymt med et prektig og snilt image, sett i forhold til rockens verstinger. Nå er Keane snart klare med albumet Perfect Symmetry, og forteller åpent til Lydverket om hvordan de har reist seg som band etter Chaplins problemer.

Metals dødskamp på 90-tallet
På midten av 80-tallet var heavy metal verdens største musikksjanger. Men da 80-tallet gikk over til å bli 90-tallet, var metalscenen nesten død. Hvordan kan en sjanger dø så raskt? Lydverket har snakket med noen av sjangerens mest sentrale aktører for å finne ut hva som knekte musikken deres. Møt blant andre Judas Priest, Dee Snider (Twisted Sister) og David Coverdale (White Snakes).

Om Lydverket
Lydverket er inne i sitt syvende år som NRKs musikkjournalistiske flaggskip. Ny programleder for sesongen er Ingerid Stenvold.

Lydverket er også et radioprogram, og kan høres på NRKP3 mandag-onsdag 18:00-20:00. Programleder er Ruben Gran.

Egenprodusert musikkmagasin (2008)
Programleder: Ingerid Stenvold
Kontakt redaksjonen: Vivi Stenberg, vaktsjef: 23 04 84 21
Pressekontakt: Katrine Andresen, 23 04 99 18/918 44 239
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900 info@nrk.no


LENKER
  • Lydverket