Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 8. august 2000 kl 19.30 Med Peter Bonde i Venezia

Med Peter Bonde i Venezia (t)

NRK2 tirsdag 8. august kl 19.30
Med Peter Bonde i Venezia


Den danske kunstneren Peter Bonde har blitt beskyldt for å være en diktator i den moderne danske kunstverdenen. I fjor representerte han Danmark ved kunstbiennalen i Venezia med en enorm installasjon. Kveldens dokumentar følger hans forberedelser og deltakelse der.

Peter Bonde var ikke kjent utenfor Danmarks kunstkretser før han av Ekstra Bladet ble gjort til hovedperson i en serie artikler om det som ble kalt \"en statlig kunstklikk\". Her ble Peter Bonde utropt til Kunstfyrste og angrepet for å tilhøre en liten gruppe som i årevis har profitert på å kontrollere den moderne kunsten i Danmark.

Kveldens kulturreportasje fulgte Peter Bonde gjennom ti dager der han arbeidet med å gjøre sin nyeste installasjon klar til utstilling.

Vi bli med på forberedelsene, møter kunstnerkollegaer og Peter Bonde forteller om hvordan det er å bli utropt til Danmarks kunstskurk.

Professor
I tillegg til å være en suksessrik og godt selgende bildekunstner, er den 40-årige Bonde professor ved Kunstakademiet. Han lager eksperimenterende kunst som er populær på museer over hele Danmark, men det er nok ikke verker som passer helt til å henge over sofaen.

Det gjelder for eksempel hans verk \"Snowball\" som representerte Danmark i Venezia- biennalen. 300 kvadratmeter fordelt på to rom var fylt til bristepunktet med effekter fra en racerbane i California. Her fantes biler, ismaskiner, stoler, verktøy og mye annet.

NRK2 tirsdag kl 19.30

Dansk dokumentar
Produksjon; DR
Pressekontakt Fjernsynets informasjonsavdeling: Helene Amlie, 23 04 77 51