Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 lørdag 19. februar 2000 kl 19.15 Leseforeningen

Leseforeningen (ttv)

NRK2 lørdag 19. februar kl 19.15
Leseforeningen (4:20)

Barnelitteratur

Hvilke bøker var vi glade i som barn? Hvilke bøker vil vi anbefale barn i dag? Leseforeningens sending i kveld er viet temaet barnelitteratur. Redaksjonen har samlet tre kvalifiserte lesere til å anbefale barnebøker.

Gro Dahle er selv barnebokforfatter og har mye spennende å si om sjangeren. Einar Ibenholt er forlegger med barne- og ungdomslitteratur som spesialområde. Bjørn Gabrielsen er en mer utenforstående leser av barnelitteraturen. Han er mest kjent som frilansskribent og redaktør i filmtidsskriftet \"Z\", men sitter også på en del sterke leseropplevelser fra barndommen.

Leseforeningen byr dessuten på et intervju med forfatteren Jon Ewo. Samtalen dreier seg om hans ferske ungdomsbok, \"Månen er en diger pudding\", men det blir også tid til å snakke om trender i dagens ungdomsbøker, språket, fortellingene, målgrupper og annet.

Dette er en sending for alle som er, eller har vært, opptatt av barnelitteratur - for dem som vil gjenoppfriske minner fra sine tidligste leseropplevelser og for dem som vil finne nye, både til seg selv og barna.

NRK2 lørdag kl 19.15

Programleder: Kari Marstein.
Prosjektleder: Ales Ree, tlf. 23 04 24 93

Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83