Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 30. august 2000 kl 21.00 Purple Rain

Purple Rain (t)


NRK2 onsdag 30. august kl 21.00
Purple Rain

Prince i musikkfilm

Den amerikanske rockeartisten Prince har fått med seg en gjeng musikervenner på låter fra albumet \"Purple Rain\". Parallelt fortelles historien om en ung manns søken etter selverkjennelse og kjærlighet.

Ta en gripende historie om et kjempende musikalsk geni på leting etter forståelse og kjærlighet. Legg til et fascinerende lydspor der noen av de mest trendy bandene opptrer. Så la det hele dreie seg rundt rockens superstjerne Prince. Og du har \"Purple Rain\" i et nøtteskall.

Den gåtefulle plateartisten Prince gjør sin eksplosive filmdebut som \"The Kid\", en fenomenalt talentfull musiker på terskelen til det store gjennombruddet. Men selv om en tar med de vanskelige og farlige hindringene på hans vei - som et turbulent familieliv og bitre profesjonelle rivaler - er \"The Kid\" kanskje sin egen verste fiende. Kan kjærligheten til den vakre og talentfulle Apollonia, som spilles av musikeren Apollonia Kotero, redde ham fra den visse selvdestruksjon?

All den sydende lidenskap og hete bak scenen, eskapader som overgår selv de villeste rock\'n roll-drømmer, blir til virkelighet i denne oppløftende og uforglemmelige musikkfilmen.

NRK2 onsdag kl 21.00
Tidligere sendt 24.2.98

Bilder
1. Prince som \"The Kid\", en talentfull musiker på terskelen til det store gjennombruddet.

2. Kan kjærligheten til den vakre og talentfulle Apollonia (Apollonia Kotero) redde \"The Kid\" fra den visse selvdestruksjon?

Amerikansk musikkfilm fra 1984
Regi: Mannlokk
I rollene: Prince, Morris Day, Apollonia Kotero, Olga Karlatos og Clarence Williams III
Pressekontakt: Anne-Marie Astad, tlf 23 04 98 41 (anne.marie.astad@nrk.no)