Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 4. februar 2013 kl 21.30 Hvem tror du at du er?

Mors slekt fram i lyset


Når skuespiller Kari Simonsen dukker ned i sin mors slekt, finner hun et utrolig galleri av bemerkelsesverdige skikkelser. Og et slott i København.

Kari Simonsen har alltid hatt et nært forhold til farssiden, den såkalte Simonsen-klanen som har flust av sterke mannsskikkelser. Moren, Marie Louise, havnet ofte i skyggen av faren og hans familie, og Kari spurte aldri om hennes slekt før det var for sent. Nå ønsker Kari å se nærmere på slekten til sin mor, som døde i 2007.

Marie Louise var ikke den som ropte høyest om det hun hadde oppnådd, og i kveld får Kari vite om sider ved henne hun ikke ante noe om fra før. Marie Louise mistet selv sin mor da hun var 10 år. Hvem var mors mor, hvor kom slekten fra og hva er forbindelsen til den danske kongefamiliens slott og den store poeten som skrev Danmarks nasjonalsang?

Om serien
I denne serien forsker åtte kjente, norske personer på slekten sin for å finne ut hvem deres forfedre var og hva slags liv de levde. Under innspillingen blir de bedre kjent med Norges historie, sine forfedre – og seg selv.

De vi møter i sesong to av "Hvem tror du at du er?" er komiker og skuespiller Linn Skåber, mesterkokk Eyvind Hellstrøm, musiker Jan Eggum, skihelt Vegard Ulvang, skuespiller Kari Simonsen, ballettsjef Ingrid Lorentzen, og eks-politiker Thorvald Stoltenberg i deres jakt på slekten og røttene sine.

Produsert av Monster Entertainment AS
Prosjektsjef NRK: Marie Sjo
Produsent: Jan Egil Ådland
Presseansvarlig: Sarah Jordanson Fauske, tlf: 41506747.
TV- seere bes henvende seg til Publikumsservice, tlf 815 65 900.