Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 tirsdag 11. september 2007 kl 21.25 Film: Mennesker i Roma

Hvordan er Roma i dag?


"Mennesker i Roma" er en varm hylles til Italias hovedstad, og menneskene som bor der (Foto: Istituto Luce)
Hvordan er Roma, Italias hovedstad, i dag? Hva er den blitt til? Hvem bor der, drømmer i den og måler den med sine fottrinn – eller ved å se ut på den kaotiske trafikken gjennom vinduene i biler og busser.

Hva tenker de på, de menneskene som lar tiden gå på byens kafeer og plasser, eldre menn med trette øyne? Hvilken såpeopera på tv har vunnet hjertet til piken som koker artisjokk-retten "alla Romana" på kjøkkenet i leiligheten tvers over gaten?

I filmen møter vi folk i alle aldre og fra alle klasser, fra de arbeidsløse til medlemmer av aristokratiet: den rasistiske kelneren, den innvandrede journalisten, den redde sjelen som hører stemmer på kirkegården, den gamle mannen som er redd for å bli glemt av sønnen på aldershjemmet, den sviktende hukommelsen hos en Alzheimer-pasient, den unge mannen som tar bussen og oppdager verdens galskap og de gamle ruinenes sublime skjønnhet og omstreiferne som stadig befolker dem.

Om filmen
"Mennesker i Roma" er tatt opp digitalt og senere overført til film. Den er regissøren Ettore Scolas hyllest til dem som bor i Roma.

Programmet er sendt tidligere.

Italiensk komedie (2003)
Originaltittel: "Gente di Roma"
Med Valerio Mastrandrea, Sabrina Impacciatore, Arnoldo Foa, Stefania Sandrelli, Antonello Fassari
Regi: Ettore Scola
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78