Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 1. september 2005 kl 21.30 Graven

Kriminalpolitiets "dream team"

Spesialenheten består av f.v.: Fanny Popescu (Annika Hallin),Claes Grimme (Göran Ragnerstam), Claes-Gunnar
Spesialenheten består av f.v.: Fanny Popescu (Annika Hallin),Claes Grimme (Göran Ragnerstam), Claes-Gunnar "Cege" Ljung (Kjell Bergqvist), Theo Koders (Jens Hultén) og Nina Molander (Cecilia Nilsson). (Foto: Johan Paulin, SVT)
I løpet av åtte episoder skal vi følge den spennende svenske kriminalserien "Graven", som handler om arbeidet i en spesialetterforskningsgruppe. I spissen står den kontroversielle og litt mystiske Cege Ljung som spilles av Kjell Bergqvist.

Kriminalinspektør Cege Ljung har en særstilling i politiet. Han er en frittstående og selvstendig koordinator som tar seg av spesielt vanskelige saker. Nå skal Ljung sette sammen en gruppe for å etterforske en ubehagelig sak – det er gjort et uhyggelig funn i skogen.

Ljungs hovedformål er å finne de aller beste etterforskerne, om de kanskje ikke er "godkjent" av ledelsen er et problem han får ta seg av senere.

Det blir en aparte gjeng han får samlet etter en viss overtalelse. Den består av den tidligere rettspsykiateren Claes Grimme (Göran Ragnarstam), spaneren Fanny Popescu (Annika Hallin), rettsmedisineren og obdusenten Nina Molander (Cecilia Nilsson) og kriminalteknikeren Theo Koders (Jens Hultén).

Claes Grimme er en slentrende og sjarmerende storrøyker, som virker noe tankespredt, men bak den rotete fasaden skjuler det seg en skarp hjerne. Hans spesialkompetanse er avhør av mistenkte. Fanny Popescu er en ekstremt dyktig skarpskytter og sprengstoffekspert, mens Molander har vært med på å løse noen av Sveriges vanskeligste krimgåter gjennom sin ekspertise som rettsmedisiner.

Kjell Bergqvist som spiller hovedrollen som Cege Ljung,er kjent fra Jan Guilliou-filmen "Ondskapen".

Svensk krimserie
Originaltittel: Graven
Produsert av: SVT
Regi: Mikael Marcimain
Med: Kjell Bergqvist, Annika Hallin, Göran Ragnerstam, Jens Hultén, Cecilia Nilsson, Anna Petterson.
Pressekontakt: Sidsel Aarsnes Linden, 23 04 98 41/909 55 364