Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 10. januar 2004 kl 18.30 Veddemålet

Firkløver over og under vann

Siw (Sally Frejrud Carlsson), Sigge (William Svedberg), Jarle (Niklas James Knutsen ) og Katta (Ingrid Unnur Giæver) kaster seg ut i et veddemål med fedrene sine. Nå må de vise hvor tøffe de er (Foto: Nordisk Film)
Siw (Sally Frejrud Carlsson), Sigge (William Svedberg), Jarle (Niklas James Knutsen ) og Katta (Ingrid Unnur Giæver) kaster seg ut i et veddemål med fedrene sine. Nå må de vise hvor tøffe de er (Foto: Nordisk Film)
Siw (15), Sigge (10), Katta (13) og Jarle (14) er søskenbarn, og nå skal de på sommerferie sammen med foreldrene sine på Sørlandet. Siw og Sigge bor i Sverige, Jarle og Katta i Norge. Det skal bli en sommerferie de aldri glemmer.

De fire er flinke til å fridykke, og snart oppdager de et mystisk vrak på sjøbunnen. De finner ut at de trenger skikkelig dykkerutstyr for å utforske mer, og sniker seg til å låne foreldrenes utstyr uten lov. Det klarer de ikke uten å bli oppdaget.

Veddemål
Det hele ender i en krangel om fedrene skal gi barna et skikkelig dykkerkurs eller om de skal dra på fisketuren de egentlig hadde planlagt. Resultatet blir et veddemål utenom det vanlige. Fedrene lover å avlyse fiskeplanene og heller hjelpe til med dykkingen dersom ungdommene klarer å fiske seks fiskeslag til "Oldemors Fiskesuppe".

Norden rundt
I suppen skal det være makrell fra Sørlandet i Norge, sjøørret fra Gudenå i Danmark, gjedde fra Stockholm, røye fra Finnmarksvidda, torsk fra Lofoten og sik fra Røros. Fedrene er skråsikre på at de fire ikke engang vil gå løs på oppdraget, men der tar de selvfølgelig feil!

Vi følger Siw, Sigge, Katta og Jarle på reisen gjennom Norden og blir med på utfordringer, hindringer, løsninger og fedrenes sabotering av det hele som stadig blir vanskeligere.

Norsk dramaserie for ungdom i seks deler
Nordisk film 2003
Regi: Thomas Kaiser
I rollene: William Svedberg, Sally Frejrud Carlsson, Ingrid Unnur Giæver, Niklas James Knutsen, Guri Johnsen, Gisken Armand, Peter Andersson og Michael Nyquist
Prosjektleder i NRK: Kirsti Asskildt
Pressekontakt: Elisabeth Burø, tlf: 23 04 98 32/93 04 66 97