Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 tirsdag 30. oktober 2007 kl 20.00 Glatte gater

På veien med Assad og Emir

Assad er musiker, ungdomsarbeider, drosjesjåfør og bilstyler. (Foto: Motlys)
Assad er musiker, ungdomsarbeider, drosjesjåfør og bilstyler. (Foto: Motlys)
Assad og Emir drar til Polen, der de skal style en bil og lage musikkvideo. De jobber med nye låter i bilen, men vet ikke helt hvor Polen er. Amina skal kore for rockebandet My Midnight Creeps, mens Haji arrangerer en dansekonkuranse.

Assad har mange jern i ilden i tillegg til musikken. Han er ungdomsarbeider og taxisjåfør, og på fritiden styler han sine egne biler.

Men 23-åringen tror at faren er skuffet over at han ikke er blitt lege eller advokat, og at han synes Assads bil er for liten fordi han ikke får plass til familien. Selv mener Assad at det eneste som er stort nok for familien, er 37-bussen!

Nå har han bestemt seg for å style sin nye Mitsubishi Eclipse i Polen. Emir blir med, sånn at de kan jobbe med musikken underveis og kanskje spille inn en musikkvideo hvis de finner en egnet location. Problemet er at de ikke aner hvor de skal kjøre.

"Jeg elsker fattern,
- jeg vet han også elsker,
- men jeg ser han i øya,
- jeg er ikke sønnen han ønsket."
Assad (23)

SFO-dans

Mens Assad og Emir er i Polen, arrangerer Haji dansekonkurranse for barna på skolefritidsordningen der han har fått jobb.

Amina har blitt hyret som kordame for rockebandet My Midnight Creeps. Konserten på John Dee blir hennes første møte med det etablerte musikkmiljøet.

Om "Glatte gater"
I dokumentarserien "Glatte gater" møter vi fire av medlemmene i hiphop-gruppa Minoritet1, som skriver tekster og rapper på kebabnorsk. Gjennom seks episoder skal vi følge Assad (23), Haji (24), Emir (22) og Amina (18), som alle har et brennende ønske om å slå igjennom som artister. Til tross for at de er totalt forskjellige, har helt ulik musikksmak og er uenige om det meste, har de fire ungdommene bestemt seg for å spille inn et album.

Teamet bak serien, Khalid Maimouni, Rune Denstad Langlo og fotograf Anna Myking, har fulgt de fire ungdommene gjennom to år. 300 timer med materiale er klippet ned til seks episoder. "Glatte gater" er en humoristisk dokumentarserie og hovedpersonene har et selvironisk blikk på seg selv og sin egen tilværelse. Likevel opplever vi at de har en erfaringsbakgrunn som er hinsides virkeligheten i det steinrike og døsige middelklasse-Norge.


Norsk dokumentarserie i 6 deler
Produksjon: Motlys
Produsent/regissør: Rune Denstad Langlo, tlf. 930 31 524/22 80 83 70
Pressekontakt: Helene Amlie, 23 04 77 51/95 10 02 99
Tv-seere bes kontakte info@nrk.no, tlf 815 65 900
Blir også sendt torsdag på NRK2 og i nett-tv