Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 21. februar 2005 kl 23.55 Inspektør Morse

Gresk mord

Inspektør Morse (John Thaw) etterforsker mordet på en gresk kokk, og må lete etter svar i klassisk gresk historie (Foto: Carlton International)
Inspektør Morse (John Thaw) etterforsker mordet på en gresk kokk, og må lete etter svar i klassisk gresk historie (Foto: Carlton International)
Betjent Lewis elsker den greske restauranten i Oxford, men må trå til som mer enn kunde når kokken blir funnet død. Sammen med inspektør Morse må han også lete etter en savnet baby.

Det greske miljøet i Oxford er lite behjelpelig i etterforskningen av drapet på kokken til stedets populære greske restaurant. Det gjør alt ekstra komplisert for de drevne etterforskerne Lewis og Morse.

Det er flere mistenkte i saken, som får et interessant vendepunkt når det viser seg å være en sammenheng mellom grekerne i byen og universitetets skolerte i gresk historie. Alle sammen deltok i en gresk festival sommeren før.

Om serien
Inspektør Morse (John Thaw) er en håpløs romantiker med sterk lidenskap for ekte øl, vanskelige kryssord og klassisk musikk. Han er svak for kvinner og ikke særlig tøff når det gjelder lik. Likevel har han sterk intuisjon når det gjelder mennesker, noe som gjør ham til en fremragende drapsetterforsker.

Inspektør Morses partner, betjent Lewis (Kevin Whatley), er praktisk og jordnær, og har et øye for detaljer som har hjulpet Morse ut av vanskelige situasjoner mer enn en gang. De to utfyller de hverandre.

Historiene om inspektør Morse er blitt en av verdens mest populære detektivserier. Serien er vist i over 200 land og har tiltrukket seg et publikum på over 750 millioner seere. Kritikerne slutter ikke å rose den sympatiske etterforskeren opp i skyene.

Britisk kriminalserie
Originaltittel: Greeks bearing gifts
Regi: Adrian Shergold
I rollene: John Thaw, Kevin Whatley, Jan Harvey, Martin Jarvis, James Hazeldine, James Faulkner
Pressekontakt: Anna-Marie Normann, tlf: 23047853