Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 søndag 17. oktober 2010 kl 20.05 Mesteren og Margarita

Sammen for evig


Endelig er Mesteren og Margerita gjenforent i Mesterens kjellerleilighet. Plutselig kommer leiemorderen Azazello på besøk, og han har med en flaske vin fra Woland.

Mesteren og Margerita drikker vinen – og faller begge døde om. Margaretas ånd stiger opp fra den døde kroppen. Hun er rasende på Azazello for at han har tatt livet av dem nå som de endelig var sammen igjen, men Azazello minner henne om at kun kroppene er døde, de to kan fortsatt tenke, prate og tilbringe evigheten sammen.

Om serien
Denne adapsjonen av en den verdenskjente romanen "Mesteren og Margarita" kombinerer Moskvas yrende liv på 30-tallet med mystiske karakterer og atmosfære, kjærlighet og tragedie, Gud og djevelen - og evige filosofiske spørsmål.

På 1930-tallet gjestes Moskva av Satan selv, forkledd som Woland, en "magiker" av ukjent opprinnelse. Woland ankommer byen med et merkelig følge som inkluderer betjent Fagotto kledd i et grotesk antrekk, Behemoth - en skøyeraktig, skyteglad og pratsom katt, Azazello - en leiemorder med hoggtenner, den bleke Abadonna med sitt drepende blikk samt heksen Gella.

Mesteren er en bitter mann. Hans historiske roman om Pontus Pilatus er blitt refusert, og på grunn av dette snur Mesteren ryggen til alt i den virkelige verden, inkludert hans hengivne kjæreste Margarita.

Margarita får så et tilbud fra djevelen; hun skal få innvilget et ønske hvis hun går med på å bli forvandlet til en heks på hans store midnattsball.

Russisk dramaserie fra 2005 i ti episoder
Basert på Mikhail Bulgakovs klassiske roman ved samme navn
Originaltittel: Мастер и Маргарита (Master & Margarita)
Regissert av: Vladimir Bortko
Kontaktadresse for presse: Presse, 41 42 88 00
TV-seere kan kontakte: Publikumsservice 815 65 900 Publikumssevice