Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 19. juli 2003 kl 21.15 Kar for sin kilt

Karer uten kilt

Duncan (Hamish Clark) booker en gjeng naturister til et opphold på Glenbogle – her sammen med kjæresten Irene (Rebecca Lacey). (Foto: Jaap Buitendijk, BBC)
Duncan (Hamish Clark) booker en gjeng naturister til et opphold på Glenbogle – her sammen med kjæresten Irene (Rebecca Lacey). (Foto: Jaap Buitendijk, BBC)
Ved en misforståelse er en gruppe naturister booket inn på Glenbogle. Samtidig har en av ulvene klart å rømme, og det ligger an til en konfrontasjon mellom nakne skotter og rovdyr i kveldens episode av "Kar for sin kilt".

Skogvokteren Golly er begynt å se dårligere med alderen, og en av ulvene klarer å snike seg forbi ham og ut av innhegningen. Lite nytter det at Archie gir ordre om at nudistene skal evakueres, de er fra før vant til å hundses med og finner seg ikke i å bli flyttet.

Dårlig reklame
Skulle saken lekke ut til avisene, ville det være en katastrofe for villdyrgården på Glenbogle. Gode råd er dyre, og Golly sendes ut for å fange ulven med bedøvende piler. Igjen blir han lurt av sitt dårlige syn, og han treffer noe helt annen enn ulven, nemlig et menneske.

Om serien
"Kar for sin kilt" er en underholdende dramaserie med handling fra det skotske høylandet. Serien var BBCs største dramasuksess i fjor og har alt man venter seg av en britisk kvalitetsserie – uimotståelig person- og miljøskildring, storslagne omgivelser og en overflod av humor og sjarm.

Archie MacDonald (Alastair Mackenzie) var 28 år da han uten forvarsel arvet Glenbogle, en av de aller største godseiendommene på det skotske høylandet. Til å begynne med vil han bare vende tilbake til sitt ukompliserte jetset-liv i London, men etter hvert avfinner han seg med skjebnen og gjør sitt beste for å bestyre det gedigne og forfalne slottet, 200 undersåtter og over 16.000 mål med land.

Lexie (Dawn Steele), Glenbogles respektløse hushjelp og bygdas femme fatale, har etter hvert avansert til å stå ved Archies side som fruen av Glenbogle.

Britisk dramaserie
Originaltittel: Monarch of the Glen (Serie 4)
Basert på bøker av Compton Mackenzie
Produksjon: Ecosse Films/BBC Scotland
I rollene bl.a. Alastair Mackenzie, Richard Briers, Susan Hampshire, Lorraine Pilkington, Dawn Steele, Hamish Clark og Anna Wilson-Jones
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57


LENKER
  • Les mer 
  • Les mer