Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 23. november 1999 kl 19.35 Norsk filmhistorie: Lydfilmen kommer

Norsk filmhistorie: Lydfilmen kommer (tt

NRK2 tirsdag 16. november kl 19.35
Norsk filmhistorie: (3:8) Lydfilmen kommer

Gullalderen i norsk film

Den første norske lydfilmen, \"Den store barnedåpen\", står på programmet i serien om norsk filmhistorie, sammen filmklassikeren \"Fant\".
\"Den store barnedåpen\" var innledningen til norsk films gullalder på 1930-tallet. Tancred Ibsen stod sentralt i denne perioden, med filmklassikere som \"Fant\" og \"Gjest Baardsen\", begge laget i samarbeid med Alfred Maurstad. I en økonomisk og ideologisk brytningstid får filmmediet også en politisk funksjon: Filmen blir tatt i bruk som propagandamiddel.

Om serien
I åtte programmer gir NRK2 innblikk i norsk filmhistorie, fra den spede stumfilmbegynnelsen og frem til i dag.
For filminteresserte gir serien en fantastisk sjanse til å stifte bekjentskap med filmskapere, skuespillere, dokumentarfilm, spillefilm, propagandafilm og barnefilm - fra 1920-årene og frem til i dag. Serien starter med pionertiden på begynnelsen av århundret, og fortsetter med den såkalte \"gullalderen\", vanskelighetene under okkupasjonen, optimismen i etterkant, politisk korrekt sosialrealisme på 70-tallet, og de fortellerglade filmene på 80- og 90-tallet.
Serien er et samarbeidsprosjekt mellom Høgskolen i Lillehammer, Norsk Filminstitutt og NRK. Den ble første gang sendt på NRK2 i 1998.

NRK2 tirsdag kl 19.35
Tidligere sendt 21.1.98

Fakta - egenprodusert
Serie om norsk filmhistorie
Ved Jan Anders Diesen og Tore Helseth
Pressekontakt: Anne-Marie Astad, tlf 23 04 98 41