Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 torsdag 13. februar 2003 kl 20.05 Stereo

Stereo-spesial fra by:Larm i Trondheim

Nina S. Martin gir deg Stereo direkte fra
Nina S. Martin gir deg Stereo direkte fra "by:Larm" i Trondheim.
Programleder Nina S. Martin tar seerne med på en 45 minutter lang direktesending fra musikkfesten ”by:Larm” i Trondheim på åpningsdagen. På menyen står blant annet livemusikk fra Gåte og Sissy Wish. I tillegg kan Nina by på gjester som skal snakke om MTV og musikkvideoens betydning for platesalg og stjernestatus, og hvorfor det går så bra for norsk hip-hop akkurat nå.

Direkte fra Britannia Hotell i Trondheim opptrer blant andre folkemusikk- og rocksensasjonen Gåte for Stereo, i tillegg til Sissy Wish som av mange karakteriseres som noe av det mest spennende ”by:Larm” kan by på i år. Stereo har plukket ut sine egne favoritter fra menyen av band på ”by:Larm”, blant annet tipser de deg om Real Ones og Minor Majority.

Musikkvideoer gir platesalg?
Anna Mårselius fra MTVNordic bestemmer hvilke musikkvideoer kanalen skal vise. Tidligere kunne denne kanalen nærmest avgjøre en artists eventuelle stjernestatus, men hvor viktig er MTV for norsk musikk nå? I Stereo møter hun Per Eirik Johansen, som er platedirektør for norske EMI. Han begynner å bli lei av norske mediers skryt av norsk musikk.

Hip-hopen inntar by:Larm
De siste årene har den norske hip-hopfestivalen ”2xH” blitt arrangert i Trondheim. I år smelter den sammen med ”by:Larm”. Norsk hip-hop har vært i vinden i det siste, og programleder Nina S. Martin har fått med seg Elling Borgersrud fra Gatas Parlament og hip-hopaktivist og ”2XH”-arrangør Torstein Holen for å se nærmere på ståa i den norske hip-hopkulturen. Ser norsk hip-hops framtid like lys ut?

Man kan tilnærme seg musikk på flere måter, og i kveld tar professor Arild Linneberg en ny vri: På oppdrag for Stereo gjør han en streng tekstanalyse av tekstene til tre av våre mest kjente hip-hopartister.

Stereo sender på NRK2 kl. 20.05 mandag til torsdag.

Egenprodusert direktesendt kulturmagasin
Programleder: Nina S. Martin
Prosjektleder: Line Hødnebø
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96