Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 12. april 2010 kl 23.25 Poirot: Solen var vitne

Ubehagelig stemning og død

Detektiv Hercule Poirot (David Suchet) får et nytt mordmysterie og løse i
Detektiv Hercule Poirot (David Suchet) får et nytt mordmysterie og løse i "Solen var vitne". Han får hjelp av trofaste Hastings (Hugh Fraser, tv) og inspektør Japp (Philip Jackson). (Foto: Grenada)
Poirot sliter med helsa og tar seg en velfortjent ferie utenfor kysten ved Devon. Men da en kvinne blir funnet myrdet på stranden, er vår kjente detektiv igjen i sitt ess.

Selv om Poirot er kommet til rehabiliteringssenteret i Devon for å slappe av etter et kollaps, studerer han som vanlig nøye de andre gjestene på stedet. Han møter også en tidligere bekjent – den berømte designeren Rosamund Darnley.

Stemningen blir ubehagelig når Kenneth Marshall og hans unge, vakre kone Arlena Stuart ankommer. Arlena flørter åpenlyst med en annen gjest – Patrick Redfern – og bryr seg ikke om at hans kone Christine blir fra seg av sjalusi.

Når Arlena blir funnet myrdet på stranden, vet Poirot at det er mange av gjestene som ønsket henne død. Han forhører alle sammen, til og med den plagede presten Stephen Lane.

Med hjelp fra inspektør Japp, sin trofaste Captain Hastings og Miss Lemon klarer Poirot etter hvert og stadfeste hvor samtlige av de mistenkte befant seg da mordet fant sted. Med sin usedvanlige evne til å observere mennesker klarer han å løse en av de hittil mest kompliserte sakene i sin karriere.

Sendt tidligere.

Britisk fjernsynsfilm
Originaltittel: Evil under the Sun
Regi: Tom Clegg
I rollene: David Suchet og Hugh Fraser m fl.
Pressekontakt: Sidsel Mundal, 23 04 9282 / 41452326
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900