Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 16. april 2003 kl 23.20 Advokatene

Bobbys ildprøve

Drapstiltalte Scott Wallace (Bruce Davison) og advokat Bobby Donnell (Dylan McDermott).
 (Foto: 20th Century Fox)
Drapstiltalte Scott Wallace (Bruce Davison) og advokat Bobby Donnell (Dylan McDermott). (Foto: 20th Century Fox)
Endelig er det klart for domsavsigelse i Scott Wallace-saken som har versert for retten i flere omganger. Består advokat Bobby Donnell ildprøven?

I første omgang ble bankinvestoren Scott Wallace dømt for drap på sin kone, som ble funnet kullosforgiftet i garasjen ved siden av ekteparets bil. En hageslange var festet til eksrøret og stukket inn i bilen ved førersetet.

Stumt vitne
Da dommeren besluttet å gjenoppta saken, var det fordi avdødes bror (kronvitnet) kunne mistenkes for å ha begått mened i retten. Broren, Kyle Barrett, hadde gått på et poker-party samme kveld søsteren hadde fortalt ham at hun fryktet for sitt liv – og døde.

Bobby kan nå føre an i et overbevisende angrep på aktoratets vitneførsel, fordi Kyle Barrett trekkes som vitne. Trass i at det var Barretts vitneprov som felte tiltalte i den første rettssaken.

Videobåndet
Aktor stoler imidlertid på at et kompromitterende videobånd som skal spilles av i retten, vil felle tiltalte. På opptaket synes Scott Wallace å innrømme å ha kullosforgiftet sin kone. Men Bobby har et godt kort i ermet: Psykologen som fru Scott gikk i terapi hos, visste at hun var en potensiell selvmorder.

Kalddusj
Like før juryens domsavsigelse uttaler imidlertid en av de psykiatrisk sakkyndige i retten at videobåndet med Scott Wallace klart viser at han føler seg skyldig i å ha forvoldt sin kones død.

Mer om serien
En ny omgang av "Advokatene" sendes ut over våren (serie 5), som før med historier fra rettssalene der mesteparten av handlingen utspiller seg. Bobby Donnell (Dylan MacDermott) og hans dedikerte medarbeidere i det lille advokatfirmaet Donnell, Young, Dole & Frutt i Boston forsvarer de tilsynelatende rettsløse i samfunnet – og de rike. Bobby og resten av staben har som målsetting at rettssystemet skal komme alle til gode.

Ikke sjelden havner enkelte av sakførerkontorets medarbeidere langt ute på en tynn gren. Klienten de får frikjent i rettssalen, viser seg i neste omgang å utgjøre en reell fare både for dem selv og samfunnet. Eller omvendt, som når den dømte er uskyldig. Problemstillingene skaper moralske dilemmaer, og advokatene må jobbe seg gjennom dem. Serien har høstet stor anseelse, den har vunnet Emmy for beste drama, samt flere amerikanske tv-priser for beste serie. I tillegg har flere av skuespillerne mottatt priser. Den tidligere Boston-advokaten David E. Kelley som er mannen bak serien, står også bak "Ally McBeal" og sykehus-såpen "Chicago Hope".

Rebecca Washington (Lisa Gay Hamilton), den tidligere resepsjonisten i firmaet, har i hemmelighet lest seg til juridikum. Nå er hun tatt inn som partner i firmaet og har kommet seg gjennom det første året som praktiserende advokat. Ny resepsjonist i firmaet er Lucy Hatcher (Marla Sokoloff). En misfornøyd Jimmy Berluti (Michael Badalucco) har sin advokatpraksis hos, men har ennå ikke oppnådd status som partner. Det har heller ikke advokat Helen Gamble (Lara Flynn Boyle), Bobbys gamle flamme. Selv bifaller hun at sjefen har fridd til en av partnerne i firmaet, Lindsay Dole (Kelli Williams) og fått ja – nå går det mot bryllup. Foruten Dole består partnerne av Eugene Young (Steve Harris) og Ellenor Frutt (Camryn Manheim).

Amerikansk dramaserie fra 20th Century Fox
Originaltittel: The Practice (Serie 5)
I rollene: Dylan McDermott, Michael Badalucco, Lisa Gay Hamilton, Steve Harris, Camryn Manheim, Marla Sokoloff, Kelli Williams og Lara Flynn Boyle.
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf 23 04 74 57