Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 24. desember 2005 kl 19.20 Norge rundt

Julen Norge rundt

Halvdan Sivertsen er programleder for Norge rundt på julaften. (Foto: NRK)
Halvdan Sivertsen er programleder for Norge rundt på julaften. (Foto: NRK)
Halvdan Sivertsen er programleder for en høytidsstemt Norge Rundt-sending på selveste julaften. Vi blir med den folkekjære gitarkameraten til handelsstedet Kjerringøy i Nordland, og derfra kan han by på gode og varme historier fra hele landet.

Tradisjonen tro blir det en litt annerledes Norge Rundt-sending på julaften, og i år er det Halvdan Sivertsen som leder sendingen. Tidligere har Odd Børretzen, Sissel Benneche Osvold og Herborg Kråkevik vært programledere for Norge Rundt på julaften.

Tøffe tømrere
I årets julesending skal vi blant annet møte tømrerne i laftebedriften Stokk og Stein, og mange husker kanskje disse gutta fra årets tv-aksjon. De har kledd av seg på overkroppen og laget kalender for 2006. Inntektene gir de til organisasjonen FOKUS, som kjemper mot vold og undertrykkelse av kvinner over hele verden. De tøffe tømrerne fra Lom i Gudbrandsdalen kan langt mer enn å ta av seg skjorta for en god sak: De har også bygget Soria Moria, der regjeringsforhandlingene foregikk i år, og Norges tusenårsgave til Island, stavkirken på Vestmannaeyjar.

Historier fra hele landet
Mennesker og dyr kan ofte få et helt spesielt forhold til hverandre. Vi møter en mann og en 34 år gammel hest som har vært arbeidskamerater og bestevenner gjennom et langt liv. Vi møter også en kvinne som har et spesielt forhold til noe mange er glad i, hun samler nemlig på gamle dukker og leker.

I tillegg møter vi to brødre fra Telemark som fortsatt sverger til å melke kyrne for hånd, og en mann fra Drammen som har blitt hektet på strikking. Vi skal også avlegge et besøk hos Bjørkhaug arbeidsfellesskap for utviklingshemmede og få deres refleksjoner i juletida.

Egenprodusert magasin fra NRK Hordaland (2005)
Programleder: Halvdan Sivertsen
Prosjektleder: Tom Arne Moen
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96/995 39 252