Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 15. september 2006 kl 19.55 Beat for beat

Norge mot Sverige

Pianisten Gisle Børge Styve omringet av de svenske artistene Robert Gustafsson og Pernilla Wahlgren. (Foto: Erik Dyrhaug)
Pianisten Gisle Børge Styve omringet av de svenske artistene Robert Gustafsson og Pernilla Wahlgren. (Foto: Erik Dyrhaug)
Komikeren Gustav Nilsen og sangerinnen Birgitte Einarsen er Norges unge og lovende håp i kveld. De møter den etablerte svenske artisten Pernilla Wahlgren og komikeren Robert Gustafsson. Dermed er det duket for en humørfylt og innholdsrik landskamp.

Robert Gustafsson og Pernilla Wahlgren er begge kjente skikkelser i Norge, men særlig Robert har gledet norske tv-seere de siste årene med sine rare krumspring. Hans medvirkning i "Åpen post" fra 2001 til 2003 gjorde ham veldig populær, for ikke å snakke om innslagene han bidro med i TV2s påskenøtter i vår. I Sverige kalles Robert Gustafsson gjerne for "Sveriges roligaste man" og har i nesten 20 år moret broderfolket med sine utallige påfunn. For tiden er Gustafsson aktuell med sceneshowet "Løgn i helvete" i Göteborg.

På lag med Gustafsson er Pernilla Wahlgren som slo gjennom som artist i Melodi Grand Prix allerede i 1985. På samme tid gjorde hun stor suksess med hits som "Running for Cover", "Flashback", "I Need Your Love" og "Everytime We're Together". I Sverige er hun en folkekjær artist og stadig å se i ulike musikaler, tv-program og julekonserter. I høst har hun gitt ut sin første plate på 13 år og sier hun allerede gleder seg til den neste. Drømmen er å gi et album på svensk med selvkomponerte låter.

Norges lag
Kveldens norske lag består av Birgitte Einarsen og Gustav Nilsen. Birgitte har som Pernilla bakgrunn fra Melodi Grand Prix der hun har deltatt to ganger. Bortsett fra GP-deltakelsen er Birgitte mest kjent som musikalartist og vokalist, og har blant annet gjort show som «My First, My Last, My Everything», «Fame» på Sentrum Scene i Oslo, «Little Shop of Horrors» på Chat Noir og norgesturné med "Grease". Hun har dessuten gjort en rekke tv-opptredener for programmer som «Tommys Popshow», «Den store klassefesten» og «Amandaprisen».

Birgittes lagkamerat, Gustav Nilsen, er en komiker på full fart opp og frem. Gjennombruddet fikk han i 2004 da han ble kåret til årets nykommer under Komiprisen og nominert til Stå Opp-prisen, blant annet for sin innsats i sommershowet "Sol ute sol inne" i Moss. Med sine musikalske innslag og mange parodier treffer Gustav et bredt publikum. Gustav drømte lenge om å bli popstjerne, og har bevart sin interesse for de som har lykkes i musikkbransjen. Bakgrunnen som musiker har han tatt med seg videre til standupscenen, og han bringer gjerne med både gitar, bass og indiske trommer.

Egenprodusert musikkprogram fra NRK Underholdning
Programleder: Ivar Dyrhaug
Prosjektleder: Kerstin Asplund
Pressekontakt: Marianne Vinje, tlf 23 04 99 18/988 588 80
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900:


LENKER
  • Les mer