Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 28. januar 2008 kl 21.30 Sommer

Relasjoner utfordres

Mille (Marie Louise Wille) er spent på å møte moren sin igjen (Solbjørg Højfeldt) som hun ikke har sett på lang tid (Foto: Thomas Marott,DR)
Mille (Marie Louise Wille) er spent på å møte moren sin igjen (Solbjørg Højfeldt) som hun ikke har sett på lang tid (Foto: Thomas Marott,DR)
Jakob og Adam jobber fortsatt noe motvillig i familiens legepraksis. Den har vært til salgs siden deres far ble konstatert alvorlig syk for noen måneder siden. Christians sykdom utfordrer mange relasjoner både i og rundt familien Sommer. Blant annet gjenopptar Mille kontakter med sin mor.

Mens Christian møter Nelly i all hemmelighet, begynner symptomene på sykdommen hans å bli tydelige.

Mille har det anstrengt i forhold til sin egen mor. Det er lenge siden de har sett hverandre, men nå som Mille er i Danmark, tas kontakten opp igjen.

Mille har det også vanskelig i forhold til sin datter, 15-år gamle Lærke. Lærke blir invitert på fest til Lotte som er alene hjemme. Her er mange av elevene fra gymnaset, og i løpet av kvelden blir en av guttene så provosert at han overskrider sine grenser så langt at det blir livstruende.


Om serien
Danmarks Radio byr på nok et stort anlagt familiedrama med serien "Sommer". Det handler om generasjonskonflikt, kjærlighet og pliktfølelse i en legefamilie mange ser opp til. Men bak fasaden er ikke bildet like plettfritt.

Christian og Sophia Sommer har to sønner som begge har fulgt i sin fars fotspor og utdannet seg til leger. Hjemme i Danmark driver Christian og sønnen Adam en vellykket legepraksis i familiens praktfulle villa.

Broren Jakob, hans samboer Mille og hennes datter Lærke vender hjem fra Afrika til Christians 65-årsdag. Når faren blir syk, sprekker den tilsynelatende perfekte fasaden. Kanskje er ikke de så feilfri som man skulle tro?

Dramaserie fra Danmarks Radio (2008)
Produsent: Sven Clausen
Manus: Karina Dam og Jesper W. Nielsen
Regi: Carsten Myllerup sammen med Kathrine Windfeld (ep. 1-3), Kasper Gaardsøe (ep. 4) og Mikkel Serup (ep. 7 og 8).
I rollene: Lars Ranthe, Marie Louise Wille, Cecilie Bøcker Rosling, Lisbet Dahl, Mikael Birkkjær, Camilla Bendix m.fl.
Pressekontakt NRK: Anja Nylund Hagen, tlf: 911 64 716 / 23 04 40 79
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900 info@nrk.no
Blir også sendt fredag på NRK3.