Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 29. november 2002 kl 22.15 Detektimen: Politiagentene

Muldvarp mot politiagentene

Frank Landis, en tidligere politiagent, er nr. 1 blant Melbourne-politiets ettersøkte. (Foto: Beyond Distr.)
Frank Landis, en tidligere politiagent, er nr. 1 blant Melbourne-politiets ettersøkte. (Foto: Beyond Distr.)
Drapsavdelingens leder ved Melbourne-politiet, Bill Hollister, er drept av en bilbombe.
I en tidligere episode av ”Politiagentene” ble ladningen som tok livet av Hollister, sporet til en leverandør av illegale bomber. Spanergruppen har en tidligere agent mistenkt for å være selve hjernen bak attentatet.


Politiagent Peter Church tror han vet hvem som står bak drapet, men mannens bakgrunn og erfaring gjør at det vil være ekstremt farlig å involvere seg med mistenkte.

Det er også av spesiell betydning for spaningsavdelingens operative leder Ellen ”Mac” MacKenzie å få tatt på morderen. Som kjent hadde Mac og den drepte innledet et kjærlighetsforhold da ulykken inntraff.

Bombe-budet
Spanergruppen skreller enda et lag bort av skallet som den hovedmistenkte omgir seg med: De finner fram til mannen som plasserte bilbomben slik at den rammet drapsavdelingens leder. Men noe glipper, og mannen som transporterte bomben, forsvinner ut av bildet. Church, Mac og de andre står enda en gang på bar bakke.

Da er det Angie klarer å åle seg inn på den mistenkte, og han godtar at hun blir hans personlige assistent…

Mer om serien
Den australske serien ”Politiagentene” (Stingers), er et annerledes og spennende politidrama som ligger tett opp til virkeligheten. Dette er den mest populære politiserien i Australia, og den er også blitt godt mottatt av kritikere og tv-publikum her hjemme.

Vi følger en gruppe politiagenter som lever et hemmelig liv under stadig skiftende identiteter. Ved hjelp av løgner og dobbelspill infiltrerer politiagentene de kriminelle miljøene
og løser saker der andre politienheter står maktesløse. De skjuler sin virkelige identitet, ikke bare for forbryterne, men også for kollegene som vet svært lite om hva de jobber med.

To menn og tre kvinner utgjør nå Melbourne-politiets hemmelige spanergruppe: Peter Church (Peter Phelps) er en ensom ulv, dypt plantet i det kriminelle miljøet. Ellen "Mac" MacKenzie er gjort til leder for spanergruppen etter at den tidligere sjefen Burnie Rocca havnet i et bakholdsangrep og ble satt ut av spill. Angie Piper (Kate Kendall) er en meget samvittighetsfull og fysisk topptrent politikvinne. Oscar Stone (Ian Stenlake) er gruppens klovn, og han er et geni når det gjelder å skape nye identiteter. Dessuten er den nye agenten i avdelingen, Daniella ”Danni” Mayo (Roxane Wilson), begynt å bli skikkelig varm i trøya.

Australsk kriminalserie
Originaltittel: Stingers (serie 4)
Produksjon: Beyond Simson Le Mesurier for Channel Nine
I rollene: Anita Hegh, Peter Phelps, Kate Kendall, Ian Stenlake og Roxane Wilson
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 5