Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 12. juli 2001 kl 19.30 Romantikk og rytme

Eventyret er i gang

Ved et strandhugg passer Linda på å nyte solen, stranden og det turkisblå havet. (Foto: Jonas Goldman)
Ved et strandhugg passer Linda på å nyte solen, stranden og det turkisblå havet. (Foto: Jonas Goldman)
Dansegjengen fra Norge og Sverige er vel installert om bord på cruisebåten "The Leward" og eventyret er i gang for alvor. Båten skal være deres hjem i en uke og forventningene er store. Her skal det danses og flørtes!

Anders og Marie er overveldet. De er ute og reiser for første gang uten barna, og storkoser seg. Anna og Mattias har blandede følselser. De var i tvil om de skulle begi seg ut på reisen fordi forholdet deres er helt nytt. Torgny og Hans-Erik hadde som vi så sist uflaks og ble booket inn på samme kahytt. Må de virkelig bo sammen hele uken? Og Torgny, hvem skal han danse sammen med i dansekonkurransen?

Dansecruiset
Strålende sol og turkisblått hav, paraplydrinker og dansebandmusikk. Syv svensker og tre nordmenn reiste på sitt livs drømmereise til Karibien. Der var de i syv intense døgn om bord på "The Leeward" med dans og romantikk som viktige ingredienser. SVT har laget denne serien, som ble sendt på SVT1 i januar i år.

om deltagerne
Ole-Morten Anderssen (38) og Turid-Alice Hansen Andersen (22) bor i Lillesand og har to barn. Ole-Morten har også ett barn fra før. Han eier en fiskefabrikk der også deltageren Hans Erik jobber. Ole-Morten elsker å synge og spille gitar.

Hans Erik Bendixen (38) er også fra Lillesand og jobber i bestekameraten Ole-Mortens fiskefabrikk. Hans Erik og Ole-Morten deltok også i dokumentaren "Hallå Västindien" i 1997.

Annelie Bernson (30) er fra Stenungsund, på den vakre vestkysten i Bohuslän. Hun er selger i reiselivet og jobber også med å få dansebandmusikken ut til ungdom. Annelie er samboer med en dansebandmusiker på en stor gård utenfor Gävle. Hun har danset i hele sitt liv og foretrekker foxtrot fremfor bugg.

Linda Linné (27) er fra Stockholm og er utdannet musikalartist. Hennes mål er å få gjøre audition om bord for senere få være med som artist på en cruisebåt. Hun har deltatt i show på Wallmans salonger, vært med i Hair-ensembelet på Chinateatern i Stockholm og jobbet som skuespiller i Astrid Lindgrens verden.

Mattias Lundberg (28) bor i Umeå. Han har danset i 17 år og konkurrert i jitterbugg. Mattias er psykolog og synes dans er en sosial omgangsform.

Torgny Skagh (52) fra Stockholm arbeider med innredning av kroer og restauranter. Han har hatt mange forhold og har to barn. Torgny får ofte høre at han er Sveriges Tom Jones. Selv synes han at han ligner på Herman Lindkvist. Torgny elsker å danse og er kresen på dansepartnere. Han vil finne drømmekvinnen om bord!

Anders (35) og Marie Svanlund (33) er gift og har tre barn. De bor i Skåne og møtte hverandre for åtte år siden. Anders er selger i en farvehandel og Marie utdanner seg til hjelpepleier. De har gått gjennom mye sammen. Marie var gift og hadde ett barn da de traff hverandre, noe som gjorde starten på forholdet komplisert.

Anna Wikberg (33) fra Luleå er grafiker av yrke. Hennes interesse for dans kom i 25-års alderen. Hun danser bugg og har deltatt i konkurranser. Hun synes dansen fyller en sosial funksjon og reiser gjerne 20 mil for å få danse.

Bilder
Ved et strandhugg passer Linda på å nyte solen, stranden og det turkisblå havet. (Foto: Jonas Goldman)

Innkjøpt fra SVT
Prosjektleder: Siss Kvamme
Pressekontakt:Anne Bekkevold, 23048956