Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 lørdag 1. april 2006 kl 21.00 Niern: Agnes Browne

Familiedrama fra Irland

Enken Agnes Browne (Anjelica Huston) livnærer seg og barna med å selge frukt og grønnsaker (Foto: Hell’s Kitchen)
Enken Agnes Browne (Anjelica Huston) livnærer seg og barna med å selge frukt og grønnsaker (Foto: Hell’s Kitchen)
Handlingen finner sted i Dublin i 1967, hvor Agnes Brown (Anjelica Huston) er mor til sju barn. Hun får så vidt endene til å møtes da ektemannen plutselig dør. Ikke bare må hun tenke ut en måte å forsørge familien på, hun må også finne ut hvordan hun skal få penger til begravelsen.

For å dekke omkostningene rundt begravelsen, må Agnes ty til en lånehai som slett ikke er interessert i å lage spesialavtaler med enker og foreldreløse barn. Agnes klarer å skrape sammen nok penger ved å selge frukt og grønnsaker, og sørger for at hennes barn får den best mulige utdannelse.

Den selvoppofrende Agnes har imidlertid én eneste drøm for seg selv: Tom Jones skal gi en konsert i Dublin en av de nærmeste dagene, og Agnes ville gi hva som helst for å høre helten synge "It’s Not Unusual" live.

En fransk baker (Arno Chevrier) har et godt øye til Agnes, og han gjør felles sak med barna hennes for å sørge for at hun får ønsket sitt oppfylt.

Om filmen
Skuespilleren Anjelica Huston har både regien og hovedrollen i dette dramaet, som bygger på Brendan O`Carrolls roman "The Mammy". Filmen gir et ekte portrett av Irland på slutten av 1960-tallet. "Agnes Brown" ble vist under "Directors Fortnight"-serie under filmfestivalen i Cannes i 1999.

Amerikansk familiedrama (1999)
Originaltittel: "Agnes Browne"
Med: Anjelica Huston, Marion O`Dwyer, Neil O`Shea, Ciaran Owens, Roxanna Williams – og Tom Jones
Regi: Anjelica Huston
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78